Вагітні у Рівному народжують в ізоляції

1644 0

Ми у соцмережах:

Вагітні у Рівному народжують в ізоляції

В обласному перинатальному центрі та міському пологовому будинку тепер діють особливі правила — адже ці два медзаклади для породіль, які розташовані у Рівному, отримали статус «чистих». Це означає, якщо раптом у когось з вагітних рівнянок виявлять коронавірус, народжувати їй доведеться в пологовому в Дубні або Здолбунові.

Світлана Муравська, головний лікар міського пологового будинку:

— За березень у нас народилося 95 дівчаток та 86 хлопчиків. А за п’ять днів квітня — ще 41 дитина. Карантин вніс корективи у нашу роботу, з перших днів його запровадження ми стали мало не режимним об’єктом. Адже заклад має залишитися чистим за будь-яких обставин від вірусів та інших хвороб. Раніше у нас по коридорах ходили мами з дітками, панувала сімейна атмосфера. Проте зараз відбулися зміни. Добре, що породіллі та їхні родини розуміють їхню потрібність. Тому тепер консультації відбуваються у телефонному режимі, на огляд пацієнтки приходять лише за телефонним дзвінком лікаря. Така робота передбачена у розпорядженнях МОЗ. Наші урядовці перейняли її у Китаю, де успішно борються з коронавірусом. Відвідування породіль призупинено. Немає й партнерських пологів.

Галина Ковальова, заступниця головного лікаря обласного перинатального центру:

— За березень у нас народилося 86 дівчаток і 94 хлопчики. За місяць було дві двійні. Партнерські пологи зараз припинено. Відвідувати наших пацієнток теж заборонено. Зв’язок з рідними вони тримають по мобільному телефону.

Віктор Іськів, начальник міського управління охорони здоров’я:

— У нас є чіткі розпорядження обласного управління охорони здоров’я. Якщо у вагітної жінки буде виявлено коронавірус, то її завезуть народжувати в Дубно або Здолбунів. Якщо у жінки виявлять коронавірус, а вона вагітна, навіть на ранній стадії, то її кладуть на лікування у медичний заклад. Під час всього періоду хвороби вагітна має перебувати під спостереженням лікарів.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також