Вакарчук зібрав близько 10 тисяч людей на майдані у Рівному

14720 5

Ми у соцмережах:

Фото - зі сторінки Святослава Вакарчука

Охочих послухати безкоштовний виступ гурту «Океан Ельзи» центральна площа Рівного не змогла вмістити. Тож багато рівнян слухали концерт на інших сторонах вулиці, а поліція перекрила одну смугу Соборної, аби «розширити» майдан Незалежності.

Фото - зі сторінки Святослава Вакарчука у Facebook

«Океан Ельзи» їздить з передвиборчим туром партії «Голос», яку очолює Святослав Вакарчук і яка стрімко набирає популярності. За останніми соцопитуваннями групи «Рейтинг», «Голос» набирає більше 8% і вже випереджає «Батьківщину» та «Європейську солідарність», поступаючись лише «Слузі народу» та «Опозиційній платформі – За життя».

Як і «Слуга народу», «Голос» опирається переважно на голоси молоді. Власне, вчора і на майдан Незалежності прийшли переважно молоді рівняни, які почали займати місця ближче до сцени ще задовго до заходу.

Запрошували на майдан на 20:00, проте з агітаційними виступами команда «Голос» запізнилася близько на півгодини.

На сцену спершу вийшли координатор «Голосу» на Рівненщині Роман Денисюк, рівнянка Соломія Бобровська, яка входить до списку «Голосу» під номером 9, а також кандидати у нардепи від трьох округів на Рівненщині, які балотуються за підтримки партії: адвокат Микола Бляшин (Рівне), підприємець Андрій Пехотін (Сарненський, Березнівський та Костопільський район) та нардепка Вікторія Войціцька (найбільш північні райони області).

Усі кандидати-мажоритарники донедавна були представниками «Самопомочі». На прес-конференції Святослав Вакарчук на такий нюанс зазначив: «Політику головне ніколи не зраджувати свого виборця. У світі багато випадків (наприклад, мій улюблений  Вінстон Черчилль чи Рональд Рейган теж), коли люди під впливом тих чи інших обставин переходили з одних політичних сил в інші, але ніколи не зраджували своїм виборцям».

Втім, згадані мажоритарними мають підтримку і «Самопомочі», а Микола Бляшин ще й «Сили людей».

Святослав Вакарчук, Микола Бляшин та Андрій Пехотін

Але якщо п.Бляшин живе у Рівному, Андрій Пехотін – у Клесові Сарненського району, тобто є жителями округів, від яких балотуються, то Вікторія Войціцька – киянка.

Андрій Пехотін

На запитання, чому йде від 155-го округу на Рівненщині, відповідає, що цей округ став для неї рідним, відколи є народною депутаткою та входить у комітет з питань паливно-енергетичного комплексу. За час роботи у комітеті нардепка часто приїздила на Рівненську АЕС і каже, що жителі північних районів Рівненщини їй стали близькими, а заодно вона вивчила проблематику округу.

Вікторія Войціцька

«Голос» нікого не підтримав ще у 154 та 155 округах Рівненщини (центральні та південні райони області). Проте, за словами Святослава Вакарчука, ще розглядають звернення самовисуванців, яких може підтримати «Голос». Втім, не від всіх округів партія матиме своїх представників, обиратиме, за словами лідера, лише найкращих кандидатів.

На майдані Незалежності і на прес-конференції команда Святослава Вакарчука багато говорила про зміни, яких потребує суспільство, про новий підхід до політики та стосунків держави та олігархів. Рівні правила гри для всіх, наголошував Вакарчук, мають бути у країні.

Попри палкі промови, молодь на майдані нудилася та навіть викрикувала: «Коли вже концерт?». Багато хто, варто визнати, прийшов послухати не представників партії «Голос», а саме виступ «Океану Ельзи».

Навіть рівненські політики, які балотуються від інших політичних сил, були на майдані. Голова ОДА Олексій Муляренко, який є кандидатом від Рівного та має підтримку БПП, виставив фото себе та дружини з вчорашнього концерту.

За підрахунками поліції, на майдані Незалежності зібралося вчора близько 10 тисяч людей. За словами речника ГУ Нацполіції у Рівненській області Антона Крука, порушень громадського порядку не було.

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також