Валютна реформа змінить життя українців

1674 0

Ми у соцмережах:

Валютна реформа змінить життя українців

В 2019 році в Україні іноземна валюта стане більш доступною, але менш контрольованою, адже 7 лютого в силу вступить закон "Про валюту і валютні операції". Головне нововведення - дозвіл покупки валюти в режимі онлайн

Згідно з новим законом, небанківські фінансові установи зможуть торгувати іноземною валютою. Ліцензії зможуть отримати кредитні спілки, ломбарди, поштові оператори та недержавні пенсійні фонди.

Після вступу закону "Про валюту і валютні операції" в силу, українці отримають можливість отримувати валюту у звичайних касах банку у разі зняття грошей зі свого рахунку або валютного переказу, повідомляє портал  "Знай.uа".

За новими правилами банки зобов'яжуть приймати і змінювати пошкоджені купюри. Новий закон спростить процедуру купівлі іноземної валюти. Якщо сума покупки менше 150 тис. гривень, покупцеві більше не знадобиться подавати документальні підтвердження від юридичних осіб.

Головне нововведення - дозвіл покупки валюти в режимі онлайн. Як розповів фінансовий аналітик Віталій Шапран, заборона на продаж валюти онлайн є пережитком радянської епохи.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також