Вантажівки у Рівному проїжджають — хати «підлітають»

4884 0

Ми у соцмережах:

Вантажівки у Рівному проїжджають — хати «підлітають»

Віддалена вулиця Старицького у Рівному хоч і невелика, та має доволі інтенсивний рух транспорту. Щодня нею проїжджають кілька десятків різних вантажівок, тож вібрація від багатотонних авто завдає неабиякого клопоту тамтешнім мешканцям. Люди скаржаться, що жити в будинках неможливо. Та особливо допікають два старих люки посеред дороги навпроти будинків №№ 34–36 та №№ 49–47. Що з цим робити? — бідкаються рівняни, яким не пощастило з таким «сусідством».

Ростислав Метелиця, мешканець вул. Старицького:

— Ще у 1988-му на вулиці протягували каналізаційні труби. Одним шаром їх заасфальтували, а другого чомусь не зробили. Ці два люки знаходяться на дорозі навпроти нашого будинку, вони уже сильно попросідали з часом. А наша вулиця стала об’їзною для важкого транспорту, щодня тут масово проїжджають фури, лісовози. Кожного разу, коли така машина проходить, то наші хати аж підскакують, відчувається це наче невеликий землетрус. Дорога ця — як стара пральна дошка: тут у нас такий бугор, що коли навантажена машина з нього з’їжджає, то все навколо брязкає, а ті люки — там наче як вакуум якийсь, так сильно гупає… Всі сусіди на ту біду жаліються, не я один. Я уже звертався і до міського ШЕУ, і до водоканалу — один на іншого перекладають, а допомогти нам ніхто не хоче.

Раніше ми із сусідами довго судилися з місцевими підприємцями, щоб заборонили проїжджати великогабаритному транспорту. Бо тут є такий поворот — проїзд на бази, а їх тут фірм із 40 було. Ми писали скарги всюди, і всі органи тут були: від поліції до санстанції. Уже ми й суди виграли, але підприємці не зважають — фірми міняються, а важкий транспорт так собі і їздить. Траплялися навіть ДТП, коли у наші паркани врізалися автомобілі, а взимку на тому повороті водії часто буксують. Розуміємо, що іншу дорогу ніхто не зробить. Та якби нам хоча б з тими люками комунальники допомогли розібратися! Тут же небагато тієї роботи: приїхали би, фрезернули, підремонтували б люки і заасфальтували ще кілька ям. Вирівняли б — і уже стало б краще. Бо терпіти таку вібрацію вдень і вночі роками просто сил ніяких немає.

Коли мешканці Старицького дочекаються ремонту та чи буде він взагалі — поки невідомо. У департаменті інфраструктури та благоустрою міста відповіді на це питання поки не надали, ситуацію пообіцяли вивчити. Тим часом люди планують записатися на прийом до Віктора Шакирзяна, який тимчасово виконує обов’язки міського голови. Сподіваються, що це нарешті дасть поштовх вирішенню їхньої багаторічної проблеми, якщо не з вантажівками — то хоча б із «гучними» проваленими люками.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також