«Варення» із соснових шишок. Як приготувати ці корисні ліки в домашніх умовах?

1020 0

Ми у соцмережах:

«Варення» із соснових шишок. Як приготувати ці корисні ліки в домашніх умовах?

Цей густий ароматний сироп — чудовий засіб для чищення і підтримання тонусу судин, що особливо корисно людям із артеріальною гіпертензією.

У червні соснові шишки ще не мають грубої оболонки, легко ріжуться ножем, і мають сильний хвойний аромат. Науковці дослідили, що у молоденьких соснових шишках міститься, крім вітамінів й антиоксидантів-антоціанів, ще й багато безцінної ефірної олії. Її сполуки, проходячи через слизову органів дихання та сечовивідні шляхи, дезінфікують їх.

Користь від соснових плодів і в тому, що вони виводять з організму оксалати та урати — солі щавлевої та сечової кислоти, кристали яких провокують хвороби нирок і суглобів.

У них міститься малопоширений вітамін групи Н, який вчені охрестили «мікровітаміном». Для організму його потрібно вкрай мало, але він незамінний для нормального функціонування печінки, імунної системи, нирок, шлунково-кишкового тракту, краси шкіри, волосся, зубів та нігтів.

Знавці готують із соснових шишечок домашні ліки. Найпростіший метод — зацукрувати соснові шишки. 100 г сировини слід дрібно нарізати й засипати склянкою цукру, дати настоятися упродовж тижня у прохолодному місці — утвориться густий ароматний сироп. Одна чайна ложка такого «варення» на день — це чудовий засіб для чищення і підтримання тонусу судин, що особливо корисно людям із артеріальною гіпертензією, атеросклерозом, або ж тим, хто оговтується після інсульту.

Інший варіант — зробити настоянку (на спирті чи горілці) із розрахунку 10 дрібно порізаних шишок на 500 грамів спирту. Нехай суміш 10 днів настоїться у темному місці, а тоді процідіть. Одну чайну ложечку такої настоянки дорослі люди можуть щодня додавати, наприклад, до чаю. Уже невдовзі відчуєте, як вщухає біль у вражених подагрою суглобах. Ця настоянка і при бронхіті допомагає, і при запальних процесах у сечовивідних шляхах, і при кровоточивості ясен.

Сосни мають здатність всмоктувати з довкілля токсичні речовини, тому потрібно збирати шишки лише з дерев, які ростуть далеко від траси чи промислових підприємств.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також