Василь Берташ: "Це було хуліганство, замовлене головою облради"

1904 0

Ми у соцмережах:

Василь Берташ:

Півтори години простояли у четвер у сесійній залі обласної ради хлопці у камуфляжі (на фото). Про їхні наміри стало зрозуміло наприкінці сесії — Олександр Пантюхов, заступник голови рівненської міської організації УНСО, вийшов за трибуну і зачитав ультиматум. Колишніх регіоналів, які об'єдналися у групу "Європейський вибір" на чолі з Василем Берташем, він закликав здати мандати. Інакше, пригрозив, "їх запхають у сміттєві баки". Виконати це завдання мали б саме ті хлопці, які стояли в той час у залі.

Камуфляж ОДА Півтори години простояли у четвер у сесійній залі обласної ради хлопці у камуфляжі (на фото). Про їхні наміри стало зрозуміло наприкінці сесії — Олександр Пантюхов, заступник голови рівненської міської організації УНСО, вийшов за трибуну і зачитав ультиматум. Колишніх регіоналів, які об'єдналися у групу "Європейський вибір" на чолі з Василем Берташем, він закликав здати мандати. Інакше, пригрозив, "їх запхають у сміттєві баки". Виконати це завдання мали б саме ті хлопці, які стояли в той час у залі. Голова облради Михайло Кириллов, давши можливість п. Пантюхову висловитись, а присутнім — радісними вигуками та аплодисментами підтримати його, закрив сесію. Що насправді мала демонструвати ця картинка, "написана" унсовцями? Більшість депутатів і просто спостерігачів одностайні — це намагання голови обласної ради Михайла Кириллова "зіграти на випередження". Адже в середовищі депутатів "дозріває" невдоволення його роботою як голови. Раз у раз лунають пропозиції про те, щоб його відправити у відставку. Щоправда, такі пропозиції обмежують кулуарними розмовами. Поки що. До речі, на виступ п. Пантюхова депутати облради відреагували мовчки. Вочевидь, знали, що готується така вистава. Вочевидь, були поінформовані про неї й члени групи "Європейський вибір", проти яких, нібито все це затівалось — мало хто з них прийшов того дня на цю позачергову сесію. Наступна сесія відбудеться 26 вересня. І продовження цих подій може бути у двох варіантах — або унсовцям доведеться Берташа і його соратників "запихати у сміттєві баки", щоб зберегти політичне обличчя, або ж депутатам — відправляти у відставку голову облради Михайла Кириллова. Ні, можливий також інший варіант — продовження кулуарних домовленостей, які закінчаться компромісом. До речі, довелось почути ще одну версію оцих подій — просто, кажуть, маловідомий Олександр Пантюхов зібрався у Верховну Раду при підтримці партії "Воля", і це його передвиборний бенефіс.

Галина КОТУЛЬСЬКА.

Коментар

Василь Берташ, керівник групи "Європейський вибір" в облраді: — Це було звичайне хуліганство, замовлене головою обласної ради, який боїться, що йому висловлять недовіру. Як Пантюхов може ставити якісь вимоги до депутатів, яких обрали люди? Правоохоронні органи повинні були б розглянути цей випадок як хуліганство. Думаю, депутати, які були на сесії, звернуться і до прокуратури, і до міліції. Правоохоронці мають зробити все, аби в сесійній залі депутат міг висловити свою думку. Мене і моїх колег не було на сесії, бо ми про неї не знали. Зазвичай, коли призначають засідання, з апарату обласної ради обдзвонюють депутатів заздалегідь, а цю сесію призначили за день і таємно, спеціально, щоб ми не прийшли. Михайло Кириллов, голова Рівненської обласної ради: — Проблеми у Василя Берташа не через обласну раду і тим паче не через мене. А тому, що коли українці повстали проти режиму, він захищав злочину владу і був частиною механізму, вибудуваного Януковичем, який вбивав патріотів на Майдані, ухвалював диктаторські закони і грабував країну. Люди цього не забули і не забудуть, тому не потрібно перекладати з "хворої голови на здорову".
Записала Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також