Василь Степовий: «Про на­ці­ональ­ність - в «особливі відмітки»

4061 0

Ми у соцмережах:

<b>Василь Степовий:</b> «Про на­ці­ональ­ність - в «особливі відмітки»

Маючи вже певний життєвий досвід, хочу поділитися своїми міркуваннями щодо таких тем, як мова, національність, виборча система.

Про мову

Вважаю, що державною мовою повинна бути тільки одна - українська. А функціонувати і розвиватись повинні всі мови народів, які населяють Україну. Не потрібно мовним питанням спекулювати нашим політикам.

Про національність

Для забезпечення належного розвитку мови, культури, релігії народів, які живуть в Україні і є її громадянами, необхідно поновити графу "національність" у внутрішніх паспортах та інших документах громадянського стану. А у закордонних паспортах потрібно тільки вказувати громадянство. Цю недоречність просто виправити, не замінюючи паспортів. А саме: на сторінці паспорта "особливі відмітки" надійним штампом вказати національність, і закінчити політичні ігри з цього питання.

Про законотворчість

Верховна Рада України за рік прийняла 4500 законів і внесла 1500 поправок. В якій ще іншій країні таке буває?! Коли, наприклад, проходили вибори президента Чехословаччини, то Бенеш запитав у графа Толстого: "Якщо мене оберуть президентом, то які перші закони я повинен видати?" Той відповів: "А ніякі! Закони вже є, а це 10 заповідей Божих, дотримуйся їх". Що він і робив.

Про депутатів

Що стосується виборів депутатів до Верховної Ради. По-перше, вважаю, що у Верховній Раді повинно бути не більше 70 депутатів. Обирати їх має народ, і ніяких висуванців від партій та блоків! Їхня зарплатня повинна складати п'ять прожиткових мінімумів.
Василь СТЕПОВИЙ, рівнянин.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також