Васильчук і Хмилецький запевняють, що виконують заповіт Чайки

1767 0

Ми у соцмережах:

Васильчук і Хмилецький запевняють, що виконують заповіт Чайки

Заступники міського голови Рівного Олексій Хмилецький та Сергій Васильчук, які вже тривалий час працюють пліч-о-пліч, із задоволенням розповідають про те, як зміниться Рівне уже до кінця цього літа — до святкування Дня незалежності та 725річчя міста. При цьому зауважують, що деякі пункти оновлення міста були ще «у записках Чайки» і що вони їх неодмінно виконають.

Дамам на високих підборах ходити буде зручно Цього тижня розпочалася реконструкція майдану Незалежності, яка передбачає перенесення теплових мереж та заміну мощення. Олексій Хмилецький запевнив, що граніт, який тут кластимуть, відповідає вимогам до вуличного покриття і «дамам на високих підборах ходити буде зручно». Півмільйона гривень також покладуть «під ноги» на майдані Магдебурзького права перед будівлею міськвиконкому. Днями розпочнуться розкопки й на Театральній площі. Триватимуть вони 240 днів, після чого розпочнеться будівництво підземного переходу з торговими закладами від Театральної площі до Будинку одягу. Будуватиме його та ж компанія, що будувала першу чергу цього підземного комплексу — «Інтергалбуд». Не без задоволення п. Хмилецький та п.Васильчук розповідають про те, що цьогоріч у Рівному почали класти нове покриття на другорядних і невеличких вулицях. А також наголошують, що організації, які міська влада наймає на виконання деяких ремонтних робіт, приміром, дахів, тепер, виявляється, несуть відповідальність за неякісно виконані роботи. Незрозуміло, чому тільки тепер.

Щоб люди не сміялися 270 тисяч гривень з міського бюджету піде на будівництво дахової котельні у будинку на вул. Кіквідзе, 6А, аби закрити енергозатратну існуючу котельню. — Ми змінюємо схеми теплопостачання, щоб зменшити витрати газу, а також замінюємо старі зношені труби, які не витримують ніякої критики — у мене в кабінеті стоять такі екземпляри, — каже п. Хмилецький. — Також торік ми поставили 100 лічильників тепла в будинках, і якщо цьогоріч надійдуть кошти з держбюджету, поставимо ще 100 приладів обліку тепла — всі, хто платить за лічильником, переконалися, що витрати на тепло зменшилися. При цьому п. Хмилецький зауважив, що спочатку кластимуть комунікації, а потім моститимуть дороги та майдани, «щоб люди не сміялися».

Новий міський голова збудує автовокзал? Генпланом забудови міста на території навпроти обласної лікарні передбачено 5 га землі під будівництво нового автовокзалу. Там же мають бути кемпінги, торгові ряди, а також малоповерхова та індивідуальна житлова забудова. Заступники міського голови натякнули, що втілення цієї ідеї в життя є не такою віддаленою перспективою, це зробить вже новий міський голова. Й інвестор, як запевнив п. Хмилецький, на будівництво знайдеться. А нинішній автовокзал може слугувати міні-вокзалом, де б паркувалися маршрутки, оскільки він уже не відповідає сучасним вимогам.

Васильчук — «стратег» Що ж до того, чи бачить себе п. Васильчук у кріслі міського голови, він відповідає, що на цю посаду має бути обрана «людина, яка має свою стратегію та багато ідей», і Васильчук, з його слів, їх має. Щоправда, поки невідомо, коли ж відбудуться вибори, адже інші міста й села по 910 місяців іноді чекають, поки Верховна Рада дозволить їм провести місцеві позачергові вибори. Під час перебування в Острозі голова Верховної Ради Арсеній Яценюк відверто сказав, що після звернення Рівненської міськради з приводу призначення позачергових виборів міського голови відповідний комітет навіть постанови такої на розгляд сесії не готував. А тому п. Яценюк пообіцяв, що особисто посприяє, аби Верховна Рада розглянула це питання вже цього тижня. Якщо ж комітет знову зволікатиме, він запевнив, що сам, наданими йому повноваженнями, винесе це питання на розгляд сесії. Позицію голови Верховної Ради з цього питання підтримує і народний депутат Юрій Прокопчук: — Це питання стоїть майже у кінці порядку денного сесії, і ми просто можемо до нього не дійти. У такому разі до його розгляду повернемося вже після парламентських канікул, восени. І вибори змушені будемо призначити на грудень. Але обіцяю, що ми зробимо все можливе, щоб призначити вибори на вересень. Рівне не може так довго бути без голови. Тим часом депутати на останній сесії міськради вирішили повторно звернутися до Верховної Ради за призначенням виборів міського голови, аби народні обранці все-таки це зробили до парламентських канікул.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також