Важливі деталі обов’язкового автострахування

394 0

Ми у соцмережах:

Важливі деталі обов’язкового автострахування

Кожен власник транспортного засобу добре розуміє, наскільки важливо мати поліс обов'язкового автострахування. Проте небагатьом відомо, що система страхування постійно зазнає змін. Навіть не дивлячись на складний геополітичний контекст, який визначає життя нашої країни вже понад півтора року, у системі страхування відбуваються суттєві зміни, які покращують життя власників авто. У цій статті ви знайдете інформацію про інновації в системі обов'язкового автострахування та про те, як краще придбати страховий поліс у сучасних умовах.

Онлайн-оформлення страхового поліса

Однією з ключових новацій останнього часу у сфері страхування ОСЦПВ є можливість самостійно оформити договір через інтернет. Провідні страхові компанії значно вдосконалили свої онлайн-платформи та пропонують клієнтам можливість придбати страховий поліс всього за 3–5 хвилин. Наприклад, СК «УНІКА» вже протестувала й запровадила такий сервіс. Для того щоб придбати страховий поліс ОСЦПВ у цій організації, потрібно відвідати офіційний сайт компанії, обрати потрібний вид страхування, заповнити просту анкету та здійснити оплату. За декілька хвилин договір буде надіслано власнику авто на електронну адресу.

Важливою перевагою цифрового способу оформлення страховки є те, що інформація про угоду відразу ж потрапляє до бази Моторного (транспортного) страхового бюро України та відображається в мобільному додатку «Дія». Такі інновації дозволяють власникам автотранспорту зручно та ефективно оформити обов'язковий поліс автострахування, при цьому вони суттєво економлять свій час та отримують впевненість, що їхня страховка не є підробкою.

Збільшення лімітів виплат за полісом ОСЦПВ: покращення для власників авто

Останнім часом у нашій державі відбулися позитивні зміни у сфері страхування, вони зумовлені підвищенням максимальних страхових сум за обов'язковим автострахуванням. Тепер ті, хто постраждав унаслідок дорожньо-транспортної пригоди, можуть розраховувати на компенсацію в розмірі 160 тисяч гривень на ремонт пошкодженого автомобіля та отримати до 320 тис. грн відшкодування в разі потреби лікування.

Ці нововведення вигідні не лише для потерпілих осіб, але й для власників страхових полісів, оскільки останні не будуть зобов'язані компенсувати збитки постраждалим зі своєї власної кишені.

Можливості додаткового страхового захисту

З огляду на постійну зміну валютного курсу, суми компенсації, запропонованої в базовому пакеті автоцивілки, може не вистачити для покриття витрат на ремонт сучасних дорогих автомобілів. Саме тому відомі страхові компанії пропонують своїм клієнтам варіанти додаткового страхового захисту. Такі програми дозволяють збільшити суму компенсації за ОСЦПВ до 1 мільйона гривень. Ця можливість актуальна для клієнтів страхової компанії «УНІКА», де пропонується декілька подібних програм, які відрізняються розміром страхового внеску та максимальною страховою сумою. Для повного захисту власного автомобіля компанія також рекомендує оформити добровільне страхування КАСКО.

Основні критерії вибору страхової компанії

Щоб почувати себе впевнено на дорозі, важливо передусім обрати надійну компанію для укладання договору страхування. При цьому варто звернути увагу на такі показники, як фінансова стійкість, якість обслуговування та досвід роботи на страховому ринку України. Як приклад відповідального бізнесу можна згадати досвід роботи страхової компанії «УНІКА» в Україні. 

Ця організація працює в нашій країні вже майже 30 років. Вона постійно посідає верхні рядки спеціалізованих рейтингів. Так, наприклад, вона визнана найкращою компанією України в «ТОП-100. Рейтинги найбільших». 

Завдяки постійній турботі про своїх клієнтів «УНІКА» отримала міжнародний сертифікат та золоту медаль Customer’s Friend Superior Excellence, Міжнародної асоціації сертифікації ICERTIAS (Цюрих, Швейцарія). Компанія намагається якомога швидше надати допомогу своїм клієнтам, які потрапили в біду.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також