Важливо знати, з чого зроблена ваша каструля

1150 0

Ми у соцмережах:

Важливо знати, з чого зроблена ваша каструля

Найбільш небезпечними щодо ризику отруєння важкими металами є алюмінієві каструлі, розповіли експерти. За їхніми словами, захисна оксидна плівка на їхній поверхні легко дряпається і пошкоджується при контакті з кислотами в продуктах, що призводить до потрапляння в організм сполук алюмінію. У такій каструлі не можна готувати овочі, варити компоти та варення.

Алюмінієві каструлі з тефлоновим покриттям придатні для варіння різної їжі, але покриття легко дряпається та стирається. Крім того, під час нагрівання вище 200 градусів Цельсія тефлон розкладається, виділяючи токсичні газоподібні компоненти, шкідливі при вдиханні, пояснили фахівці.

Керамічне покриття вважається безпечним для здоров’я та добре переносить нагрівання, але може зруйнуватись при перепадах температур. Дряпати його теж не варто. Купуючи каструлю з таким покриттям, у продавця слід вимагати сертифікат, щоб переконатися у відсутності у складі свинцю.

При готуванні в каструлі з нержавіючої сталі головне — виключити перегрів (підгоряння продуктів). Річ у тім, що нержавіюча сталь є сплавом, що містить важкі метали: хром, нікель, іноді молібден, титан. Після перегріву вони можуть переходити в їжу. Якщо ви побачили, що колір змінився, таку каструлю краще не використовувати.

Дуже популярні емальовані каструлі. Вони економічно доступні, естетичні та, головне, безпечні. Вони вкриті захисною склоподібною плівкою, дуже стійкою до нагрівання, кислотності їжі та інших факторів, що пошкоджують. У такому посуді можна готувати та зберігати їжу без обмежень. Єдина умова — уникати ударів і сильних перегрівів, які можуть призвести до пошкодження емалі.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також