Корчанин вбив товариша і три дні поспіль пиячив

1014 0

Ми у соцмережах:

Корчанин вбив товариша і три дні поспіль пиячив

40-річного корчанина Миколу Мачульського засуджено за умисне вбивство товариша до 10 років позбавлення волі.

На початку серпня минулого року на лінію 102 із повідомленням про зникнення жителя Корця Олександра звернулась його сусідка. Під час проведення першочергових слідчих дій було встановлено, що за кілька днів до того четверо чоловіків розпивали спиртні напої в будинку Миколи Мачульського, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжки. 

Поліцейські з'ясували, що напередодні чоловіки випили 2 літри горілки на двох. Між ними виник конфлікт, причину якого Микола не пам`ятає. Сидячи за столом, він схопив лежачий на столі ніж та вдарив ним один раз односельця.  У того пішла кров. Микола хотів перев`язати йому рану, але Олександр встав із крісла і впав у відкритий в хаті льох. Перед тим як сісти пити, вони діставали звідти закрутки на закуску і льох не зачинили.  Спустившись до Сашка, Микола відчув, як той схопив його за руку і захрипів. Микола подумав, що той впав в кому, а не помер. Викликати швидку допомогу боявся і майже всю ніч просидів біля Сашка в льоху. Ніж заховав в траві біля криниці, а сам три дні після цього безпробудно пиячив. Через отриманий стрес і велику кількість випитого спиртного погано пам`ятає події того трагічного вечора.

Тіло загиблого Микола сховав у підвальному приміщенні свого будинку, де воно пролежало 4 доби, доки труп там не виявили працівники поліції, які шукали Олександра.

Прокурор повністю довів у суді вину обвинуваченого у скоєнні навмисного вбивства . Суддя Корецького районного суду Євген Кулик призначив Мачульському покарання -  10 років ув’язнення, повідомила  Здолбунівська окружна прокуратура. З обвинуваченого  на користь держави буде стягнуто витрати на залучення експерта в сумі тридцять дві тисячі п`ятсот тридцять гривень 98 копійок.

Цим же вироком суду Миколу Мачульського було засуджено і за ряд інших злочинів, вчинених ним у той же період. Зокрема, йдеться про легкі тілесні ушкодження, та крадіжку 2000 гривень, вчинену повторно та поєднану з проникненням до житла.

Вияивилось, що 13 липня Микола прийшов до свого сусіда, щоб випити горілки, яку приніс із собою у пластиковій пляшці, об`ємом 1,5 л. Сиділи, розпивали спиртні напої, грали в карти та балакали. Алкоголь закінчувався, а тому Микола попросив сусіда сходити ще за горілкою, на що той відповів, що не хоче йти. Розізлившись на відмову, Мачульський схопив сковорідку, яка стояла на плиті, та почав наносити нею удари по голові та обличчю сусіда, який сидів на дивані. Той від ударів впав на підлогу та почав закривати голову руками. У цей час зайшла сестра сусіда та вигнала агресивного "гостя" з оселі. 

Набрання вироком законної сили Микола Мачульський тепер чекатиме у слідчому ізоляторію Учасники судового розгляду можуть оскаржити його в апеляційному порядку.

 


 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також