Вбив військовика, бо той не захотів стати зрадником

1760 0

Ми у соцмережах:

фото - ілюстративне

На Рівненщині судитимуть 50-річного жителя м. Маріуполь за вчинення державної зради та підривну діяльність.

Неодноразово судимий за вчинення тяжких і особливо тяжких злочинів чоловік з Донецької області, перебуваючи на території Російської Федерації, погодився за винагороду надавати співробітникам її спецслужб допомогу в проведенні розвідувально-підривної діяльності проти України, діючи на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, а також обороноздатності нашої держави.

Виконуючи злочинні завдання, чоловік прибув у 2016 році в Україну з наданим йому списком осіб із числа діючих і колишніх військовослужбовців, яких мав схилити до співпраці із спеціальними службами країни-агресора, а у випадку відмови – фізично ліквідувати.

Прес-служба прокуратури Рівненської області повідомила РВ, що у вересні 2016 року чоловік вступив від імені своїх кураторів у контакт з одним із колишніх військовослужбовців, спонукаючи його до державної зради, та, виконуючи чітко поставлені завдання, після відмови - вчинив умисне вбивство останнього. У якості винагороди за проведення операції з підривної діяльності завербований російськими спецслужбами зловмисник одержав від останніх 5 тис дол США.

Чоловіка було затримано під час спроби перетину державного кордону. На теперішній час обвинувачений перебуває під вартою. Прокуратурою Рівненської області за результатами досудового розслідування, яке здійснювалося слідчим відділом Управління Служби безпеки України в Рівненській області, затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно маріупольця. Судитимуть його на Рівненщині. За державну зраду шляхом надання країні-агресору допомоги у проведенні підривної діяльності проти України маріупольця можуть позбавити волі на строк від 12 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також