Вчасно не покараний рецидивіст вбив себе і подружжя рівнян

7243 2

Ми у соцмережах:

Вчасно не покараний рецидивіст вбив себе і подружжя рівнян

Минулої суботи на трасі Київ-Чоп загинуло троє людей: водій буса та двоє пасажирів. З розтрощеного авто тіла загиблих вирізали рятувальники. Водія, обмальованого татуюваннями та у шкіряному одязі, патрульні впізнали одразу. За останній рік його, раніше судимого за розбої, затримували уже тричі — то у стані наркотичного сп’яніння, то напідпитку. Належного покарання за «екстремальне керування» він так і не поніс.

Дтп рівне трапилася по обіді 10 листопада­ поблизу Пустоіванного Радивилівського району. Мікроавтобус «Volkswagen T4 Transporter» виїхав на зустрічну смугу і на швидкості зіткнувся з бензовозом DAF. Від удару і бус, і вантажівку відкинуло на узбіччя. Бензовоз, який, на щастя для його водія, був порожнім, перекинувся.

Водія вантажівки, 36-річного жителя Радомишля Житомирської області, «швидка» забрала до лікарні. Він отримав перелом ноги та численні забої. 36-річний водій буса та двоє пасажирів, подружжя рівнян, яким було 37 та 45 років, померли одразу.

За кермом буса був Віталій Тарасевич, якого у Рівному знають під прізвиськом Вєтєр. 36-річний Віталій уже тричі «сидів». Вперше потрапив до в’язниці ще неповнолітнім, востаннє — у 2011 році, вчинивши розбій. Суд присудив йому сім років позбавлення волі у Городищенській виправній колонії, проте звільнили його достроково — у 2016-му.

Вийшовши на волю, Віталій підпрацьовував, як розповідають, на різних фірмах. Знайомі його навіть бачили за кермом таксі. Бус, яким він їхав минулої суботи до Львова, йому не належав. Як і більшість з авто, за кермо яких він сідав п’яним. За останній рік на нього складали вже кілька адміністративних протоколів, два з яких суд мав розглянути у листопаді.

За даними Єдиного судового реєстру, цього року Віталія Тарасевича у стані сп’яніння затримали у січні — на вулиці Гагаріна у Рівному, коли він керував автомобілем «Renault Megane Scenic» на єврономерах. Патрульні запідозрили, що він вживав наркотики, проте від огляду в медзакладі Тарасевич відмовився. А у суд згодом подав довідку, що аналізи в обласному центрі психічного здоров’я здав сам — за годину після розмови з патрульними. У його крові, відповідно до тієї довідки, наркотичних речовин не було. Суддя Рівненського міського суду Мар’ян Головчак закрив справу у зв’язку з відсутністю складу адміністративного правопорушення.

Вдруге Віталія Тарасевича затримали у лютому на трасі Рівне-Луцьк. Огляд у медзакладі підтвердив, що він був п’яним — уже за кермом «Рено Ультра», але теж на закордонній реєстрації. Проте патрульні надіслали справу до суду аж у червні, тож суддя Сергій Сидоренко провадження у справі закрив, зважаючи, що закінчились терміни притягнення до адмінвідповідальності.

Втретє патрульні склали на Тарасевича протокол у серпні — на вулиці Дворецькій у Рівному. Віталій знову був на іншому авто — «Фольксвагені Пасаті» на іноземній реєстрації. Патрульні запідозрили, що він під дією наркотиків, проте від огляду водій відмовився. Рівненський міський суд розглянув справу 23 жовтня без Тарасевича — той не з’явився на засідання. Суддя Володимир Доля визнав його винним, оштрафував на 10200 гривень та позбавив права керувати транспортними засобами на рік. Проте своє посвідчення водія Тарасевич не віддав. У день смертельної ДТП його «права» з ним також були. Слідчі ще чекають на висновки судмедекспертів, проте підозрюють, що вони підтвердять їхні здогади: за кермом 36-річний рівнянин був у стані наркотичного сп’яніння.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також