Вчителька стала у Костополі директоркою ліцею, коли з її попередницею не продовжили контракт (ВІДЕО)

15902 0

Ми у соцмережах:

На фото: Олена Дідух та Наталія Ващук

У костопільському ліцеї №5 призначили нову директорку. Нею стала Наталія Ващук. Упродовж останніх десяти років вона працювала вчителькою у цій же школі.

Як повідомила начальниця управління освіти міської ради Олена Дідух, з Наталією Ващук підписано контракт до проведення конкурсу, тобто на час дії воєнного стану та ще 12 місяців після його скасування.

- Ми пропонували цю посаду й іншим потенційним кандидатам. Обрали за різними критеріями: готовність розвивати освітню галузь, підвищити рейтинг школи, надихати педагогів та учнів, а також бути освітнім менеджером, - прокоментувала Олена Дідух фейсбук-спільноті Костопільщина 21 століття.

Управління освіти міськради упевнене, що нова директорка уже найближчим часом покращить рейтинг ліцею та поверне його на перші позиції серед шкіл Рівненщини.

За рейтингом загальноосвітніх шкіл Рівненської області 2023 року, складеним інформаційним освітнім порталом «Освіта», найвище з-поміж костопільських шкіл стоїть 3-тя школа – на 22 місці в області. Далі йдуть: школа №1 – 24 місце, школа №2 – 33 місце, школа №6 – 40 місце, школа №4 – 51 місце, школа №5 – 70 місце. Вихідними даними у складанні рейтингу слугували результати національного мультипредметного тесту, в якому пороговий бал у 2023 році для окремих предметів знизили у порівнянні з минулими роками. При цьому портал «Освіта» зазначає, що через низку обставин, за яких проводилося тестування, а також через особливості підрахунку рейтинг-2023 не варто порівнювати з попередніми роками.

Що ж до нещодавно звільненої з посади директорки школи №5 Алли Петрик (з нею не продовжили контракт), то вона, за словами Олени Дідух, вирішила поки що відпочити. Алла Петрик (на фото) мала в школі кілька годин викладання української мови, і якщо захоче далі працювати вчителькою, може написати заяву на ім’я нової директори.

Зворшливо-сумне відео  прощання з Аллою Петрик учнів та колег з'явилось на фейсбук-сторінці навчального закладу. Її проводжали оплесками.

Тим часом семеро депутатів міськради від фракції «Батьківщина», в тому числі Наталія Беляновська, яка є заступницею міського голови, подали звернення до в.о. міського голови Костополя Давида Дідуха з проханням продовжити директорський контракт з Аллою Петрик.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також