Вдовиний горб: солі тут ні до чого

467 0

Ми у соцмережах:

Вдовиний горб: солі тут ні до чого

Виступ у зоні шийного хребта називають вдовиним горбом. Часто пояснюють, що цей горб — наслідок відкладення солей. Але, кажуть реабілітологи, насправді — це відкладення жирових клітин у зоні сьомого шийного хребця.

Основні причини виникнення горба на шиї: зайва вага, гормональний збій, порушення постави, проблеми з мʼязами, період клімаксу.

Методи лікування

Масаж. Цей метод включає мануальний масаж або використання спеціальних масажних приладів для розм’якшення та розслаблення м’язів в зоні шиї. Він допомагає покращити кровообіг, зменшити напруження та дискомфорт.

Вправи. Спеціальні вправи допомагають зміцнити м’язи, покращити гнучкість та позитивно вплинути на поставу. Йдеться про розтяжки, ротаційні та плавні рухи головою для зміцнення м’язів та зменшення напруги.

Фізіопроцедури. До цього типу процедур належать різноманітні методи фізичної терапії, такі як ультразвукова, лазерна терапія, електростимуляція та інші.

Вдовиний горб може бути ризиковим фактором для здоров’я. Тому розуміння його причин та використання відповідних методів лікування може допомогти зменшити його прояви та покращити загальний стан здоров’я. Якщо ваш стан викликає у вас занепокоєння, зверніться до лікаря.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також