Вдруге програли битву із суддями

2263 0

Ми у соцмережах:

Вдруге програли битву із суддями

Прихильникам художнього музею у Рівному не щастить. Навіть протекція голови Рівненської ОДА Олексія Муляренка і його листи до Кабміну не допомогли отримати під музейні фонди майже сторічну будівлю на вулиці Симона Петлюри, 10, де багато років працювало управління Нацбанку. Як і в колишній жіночій консультації на Драгоманова, за яку також клопотали музейники, на Петлюри працюватимуть судді.

Нацбанк ще взимку повідомив, що відмовляється від приміщення на Петлюри. Бо управління НБУ закрили, а утримувати кількох працівників, які ще працюватимуть у Рівному, у такому великому приміщенні невигідно. Тоді ж було вирішено, що будівлю уряд передасть іншій державній структурі, але з умовою, що частина площі залишиться за НБУ. Зокрема, ймовірно, і велике підземне сховище, яке, щоправда, останніми роками було порожнім.

Клопотань до Кабміну віддати приміщення у власність було два: Державна судова адміністрація просила віддати будівлю для потреб рівненських суддів, а голова Рівненської ОДА — під художній музей. Бо, мовляв, про його потребу говорять давно, а ця будівля ідеально підходить — історична, з великими залами і ще й у центрі.

13 червня уряд поставив крапку у кількамісячних переговорах. Будівлю на Петлюри віддали судовій адміністрації, зобов’язавши — несподівано для багатьох — частину приміщень здавати в оренду обласному управлінню Фонду держмайна, що нині працює на вулиці 16 Липня у старому приміщенні. Кілька кімнат також буде збережено за Нацбанком. Про музей у розпорядженні — ні слова.

Віктор Вдовиченко, начальник управління Державної судової адміністрації у Рівненській області:

— Розпорядження Кабміну є, але поки немає наказів про передачу нам приміщення, тож чекаємо. Наразі невідомо, яку площу візьме в оренду Фонд держмайна, що залишить собі Нацбанк, тож не можемо нічого і ми планувати. Хотіли у будівлю перевести об’єднаний у результаті судової реформи міський та районний суди, але не впевнені, чи вистачить тепер місця. Було б добре, якби усі судді були в одному приміщенні. З іншого боку, на Петлюри немає ні парковки, ні хорошого під’їзду.

Якщо місця не вистачить для всіх, частина суддів залишиться на Шкільній. Натомість звільнимо приміщення, які нині займає Рівненський районний суд: на Петра Могили та Дубенській. Останню будівлю ми орендуємо у міста, а на Петра Могили наші приміщення після переселення здаватимемо в оренду іншій структурі.

Кирило Бережний, начальник регіонального відділення Фонду держмайна:

— Фонд мав би винаймати лише кілька кабінетів на Симона Петлюри, у приміщеннях, що виходять у двір. Але наразі це питання не врегульовано. На облаштування потрібні гроші, а їх наразі відділення не має.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також