Вечіркова атака

2191 0

Ми у соцмережах:

Вечіркова атака

У нас все відбувається за принципом — або нічого, або все відразу. Рідко, або краще сказати, дуже рідко в нашому місті організовуються різні вечірки — паті, сейшени, перфоманси, вечорниці тощо. Тому кожну спробу активного музично-мистецького відпочинку можна розцінювати як досягнення. Минулої суботи на подібне досягнення спромоглися двоє організаторів.

З Новим роком, музиканти!
Коли люди вже й забули про новорічні свята, один рівенський фотограф згадав, що першого лютого о 12 годині 49 хвилин півтора мільярда китайців святкуватимуть свій Новий рік. «А чому б рівенським рокерам, бардам, журналістам не долучитись до цієї справи?» — подумав фотограф і вирішив організувати святкування Нового року в «Ямі», замаскувавши все це під персональну фотовиставку. Прийшло багато творчих і відомих у музичних колах гостей, спочатку пили шампанське, а потім — відповідний до атмосфери спиртний напій, лунала далеко не однотипна музика. Щодо музики, то організатор Потянок все продумав якнайкраще — спочатку любителів спокійної популярної екзистенційної чи бардівської музики розважали Юра Поліщук та бард Вадим Волков і співачка Ксюша. Потім вже «підігрітих» гостей намагалися розсмішити КВНщики із РЕГІ. Коли «клієнт дозрів», організатори випустили важку артилерію — Віталія Салімона та «Dragon’s Fly», Мацика та Феню з «Extazy». Періодично на сцену виходив поспівати сам фотографомузикант Потянок із колишні м напарником по музиці, а тепер столичним журналістом Сергієм Гулюком. Хоча нервове напруження автора вечірки було помітно, все вийшло непогано, оскільки поспілкуватися та зустріти китайський Новий рік у компанії собі подібних творчі особистості можуть нечасто. Як це не дивно, але навіть для рокерів знайшлися спонсори — «Да Капо» привезло актуальну піцу, ТзОВ «Славія» надало солодку воду, ТД «Літа» посприяв в організації фуршету. Свій внесок зробили також відділ у справах сім’ї та молоді та партія «Реформи і порядок». Але це ще не все. На початку вечірки відбувся аукціон різного непотребу, на гроші від якого Олексій Потянок пообіцяв купити подарунки малюкам, які першими народилися в Рівному 1 лютого. Щасливчиками стали двоє дівчаток і один хлопчик.
Ми не китайці. Ми українці
Якщо китайська вечірка почалася десь о четвертій дня, то організатори другої української вечірки з циклу «Гаразд» стартували після сьомої вечора. Ми вже розповідали про оригінальність і корисність проекту рівенського «Пласту». Перша вечірка відбулася 13 грудня і була присвячена українським традиціям. Туди були запрошені лише друзі організаторів, тому та вечірка склала враження суто внутрішньої. Спочатку планувалося, що на наступні акції, зокрема на вечір української бардівської музики пластуни запросять вже ніби сторонніх, але причетних до такої музики людей. Не вийшло. Дещо завадила вечірка Потянка, оскільки туди також покликали багатьох бардів. Врешті-решт серед глядачів пластунського вечора були помічені загалом самі пластуни, куемівці та представники інших молодіжних націоналістичних організацій. Дорослої творчої інтелігенції було дуже мало, що можна віднести до недоліків акції. Здобутком пластунів можна назвати те, що вони запросили лідера «Ot Vinta» Юрія Журавля щось зіграти. Лідер украбільного гурту вж е давно намагається уникати якихось місцевих вечірок, оскільки вони йому після московських клубних виступів здаються ледь не дитячими забавками. Проте до пластунів Журавель прийшов, прихопивши з собою басиста Віктора Пилипчука. Разом вони на ходу намагалися на звичайній акустичній гітарі переробляти швидкі рокабільні композиції. В перервах між піснями вони у своїй манері відповідали на запитання глядачів. Журавель розповів багато цікавого, а найголовніше, зробив анонс майбутнього альбому, котрий має вийти вже за тиждень (про це докладніше читайте в наступному числі нашої газети). Крім «Ot Vinta», українською мовою співали бард з Рафалівки Серж Коваленас, пластунка Ірина Пігович і львівський бандурист Тарас Гривул. Завершальним акордом став той же Юрій Поліщук, котрий тільки-но прибіг з «Ями». Друга серія проекту «Гаразд» також відрізнялася від музичних акцій міста національним духом та відсутністю спиртного. Ніхто на це не зважав, бо живого спілкування українській національній еліті й так вистачало.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також