Велике об’єднання в обласній раді: «Батьківщина», «Європейська солідарність», «Свобода», «Конкретних справ», УКРОП домовилися

1035 0

Ми у соцмережах:

Велике об’єднання в обласній раді: «Батьківщина», «Європейська солідарність», «Свобода», «Конкретних справ», УКРОП домовилися

Представники п’яти фракцій із шести, які є в Рівненській обласній раді, 25 лютого заявили про створення координаційного об’єднання депутатів більшості обласної ради. До об’єднання увійшли фракції «Батьківщина», «Європейська солідарність», «Свобода», «Конкретних справ», УКРОП.

• Принципова позиція об’єднання — відмовити нинішнім депутатам, які зрадили інтереси виборців та дискредитували партію, від якої балотувалися, у висуванні кандидатами на осінніх виборах до місцевих рад, — заявив на брифінгу з нагоди створення координаційного об’єднання член фракції «Свобода» Олексій Бучинський. — На виборах восени діятиме партійна система. Ніхто не заперечуватиме, якщо котрийсь кандидат вирішить перейти в іншу партію, але зараз він мусить завершити свою депутатську роботу в тій партії, яка його висувала і підтримувала.

• Ми уже починаємо пошук професійних, сильних кандидатур на голів об’єднаних громад та кандидатів у депутати, — продовжив керівник фракції «Батьківщина» в облраді Микола Кучерук. — Таким ми надамо підтримку й усі разом протидіятимемо застосуванню адмінресурсу, тиску на депутатів та кандидатів у депутати, підкупу виборців та нечесній агітації.

• Ми об’єдналися не «проти», а «за», — зазначив керівник фракції «Європейська солідарність» Віталій Чугунніков, — і координуватимемо свої дії, в тому числі й по порядку денному сесій, до закінчення роботи обласної ради нинішнього скликання. Напевне, таке об’єднання для формування більшості та ведення діалогу в майбутньому ми утворили уперше в Україні.

 Учасники брифінгу зауважують, що не йдеться про злиття політичних сил, а лише про об’єднання здорових сил в обласній раді заради ефективної роботи на користь громади.

Новоутворене координаційне об’єднання планує звернутися з такою ж пропозицією до міських та районних рад Рівненської області.

 Серед основних завдань, які поставили представники нового об’єднання в обласній раді:

— розпочати пошук ефективних кандидатур для підтримки на місцевих виборах та в органи виконавчої влади усіх рівнів;

— не допустити нинішніх депутатів, які зрадили інтереси виборців та партію, до висування кандидатами на виборах будь-якого рівня;

— протидіяти застосуванню адмінресурсу, тиску та підкупу, а також нечесній агітації;

— виробити єдину позицію щодо реформи у сферах медицини, освіти, житлово-комунального господарства й тарифної політики, у сільському господарстві, у питанні земельної реформи, для захисту прав та свобод громадян;

— не допустити поширення антиукраїнських ідей, об’єднати зусилля заради захисту національних інтересів України та забезпечення принципів соборності й неподільності держави.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також