Велике переселення депутатів

1717 0

Ми у соцмережах:

Велике переселення депутатів

Частина школярів у вересні не сіла на звичні місця — учителі розсадили забіяк наперед, відмінників — посередині, а геть безнадійних — на "ослячі" парти. Інколи така тактика на короткий час навіть спрацьовує: у класах панує кількаденна тиша і навіть підвищується успішність. Подібний експеримент вирішили провести на обласних депутатах. 26 вересня на сесії депутати сидітимуть на інших місцях. Втім, окрім клерків у виконавчому апараті, ніхто не бачить позитиву від такого великого переселення. Не вірять, що від пересідання рада розпочне працювати ефективно.

Головам фракції та груп Рівненської обласної ради виконавчий апарат розіслав нову схему сидіння і попросив розписати, де чийого депутата буде стілець. Зробити це голови фракцій та груп повинні до кінця цього тижня, аби до сесії працівники ради встигли повідкручувати таблички та налаштувати "Раду". Отож, за новою схемою, зліва найближче до президії сидітимуть "батьківщинівці", за ними — групи "Рівненщина", "Сильна Україна", "Наша Україна", "Розвиток громад", далі — "Всеукраїнський патріотичний союз", а на "ослячій парті" — "Свобода". Справа передні місця займатиме група "Європейський вибір", найбільш численна в обласній раді на чолі із Василем Берташем. Позаду екс-"регіоналів" сидітиме фракція Народної партії, а на останніх місцях у ряду — позафракційні депутати. У виконавчому апараті пояснюють, що це винятково їхня прерогатива — визначати, де має сидіти депутат. Кажуть, могли б і не запитувати нічиєї думки, проте вирішили, аби не було конфліктів, нові місця з обранцями узгодити. Василь Харчук, керуючий справами обласної ради:

— За останні місяці дуже змінився склад депутатських груп та фракцій. Ми вирішили розсадити їх за фракціями, щоб під час голосування депутати могли порадитися, прийняти оперативно якесь рішення. Тоді не потрібно буде брати стількох перерв для обговорення.
Михайло Кириллов, голова обласної ради:
— Рішення про те, що потрібно змінити розташування депутатів, прийняла обласна рада на минулій сесії. Це була рекомендація депутатської групи "Рівненщина". Виконавчий апарат лише виконував рішення сесії. Хоча, як на мене, це ні на що не вплине.
Роман Василишин, голова депутатської фракції "Всеукраїнський патріотичний союз":
— Краще б чимось корисним зайнялися у виконавчому апараті, аніж пересаджували депутатів. Пересісти неважко, але я навіть не розписуватиму місць, як просили в апараті. Для чого? Ради нема. Зберемося 26 вересня, будемо вирішувати, що робити з нею.
Олексій Кособуцький, фракція "Наша Україна":
— Якщо хтось думає, що від того, що депутати поміняють місця, вони почнуть приймати кваліфіковані і потрібні рішення, то він дуже помиляється. Депутат повинен мати свою позицію, а не голосувати залежно від дислокації у залі.
Василь Берташ, голова групи депутатів "Європейський вибір":
— У час війни голова обласної ради має консолідувати всіх депутатів, аби вони спільно працювали заради держави, заради миру. А розсаджувати, ділити на правих, лівих — неправильно. Це роз'єднуватиме обласну раду ще більше.
Юрій Богданович, голова фракції "Батьківщина":
— Наша фракція практично вся залишилася на своїх місцях. Єдине, що я вніс пропозицію депутата Кроку пересадити із наших перших рядів, бо він вийшов із фракції. Як на мене, те, що депутати пересядуть, буде зручно. Не потрібно буде бігати по залі, аби вирішити якесь питання.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також