«Великі перегони» по-здолбунівськи

3407 0

Ми у соцмережах:

«Великі перегони» по-здолбунівськи

У суботу працівники ДАІ у Здолбунівському районі кілька годин поспіль ганялись за чорним позашляховиком, який не зупинився на їхню вимогу. Коли "великі перегони" закінчились, стало відомо, чому водій втікав.

Авто із забрудненими номерними знаками старший лейтенант міліції Петро Прончук та лейтенант міліції Микола Іванчук побачили о 15-й годині. Водій китайського позашляховика "Great Wall Hover", побачивши міліціонерів, став утікати. Міліціонери, які були на "Ниві", розпочали переслідування. Позашляховик звернув у напрямку села Глинська, з'їхав з дороги та загальмував. Щойно міліціонери спробували до нього підійти, як той несподівано розвернувся та знову став втікати, дорогою ледве не збивши старшого лейтенанта Прончука. Той лише дивом встиг відскочити з дороги. Погоня продовжилася. Тепер на допомогу лейтенантам долучився екіпаж автомобіля Державної служби охорони, який випадково трапився по дорозі, і два міліційних автомобілі спільно намагалися наздогнати авто. Проте позашляховику знову вдалося зникнути. Тільки через півгодини "невловиме" авто знову було помічено на трасі поблизу села Верхів Острозького району.

Петро Прончук та Микола Іванчук
Побачивши переслідувачів, утікач звернув у село, де своїм екстремальним керуванням неодноразово створював аварійні ситуації на сільських вулицях та постійно наражав місцевих жителів на небезпеку. Саме вони й вказали на напрямок руху автомобіля, який попрямував до лісу. Тим часом водій спробував заховати своє авто у дворі одного з селян, запропонувавши йому за це 100 гривень. Після невдалих переговорів все ж вирішив втікати від міліції лісовою дорогою на трасу Городище-Рівне-Староконстянтинів. Однак порушника на позашляховику нарешті наздогнали та затримали. Водій був не сам, із своєю дружиною, з якою, як свідчив характерний запах, напередодні десь добре "відпочив". Приїхало подружжя зі столиці, де проживає, на Рівненщину, щоб провідати родичів. Зупинитися на вимогу працівників ДАІ не захотіли, бо були нетверезі. — Втікачем виявився 38-річний Юрій з Рівного, — повідомила "РВ" Світлана Марко з прес-служби ВДАІ області. — Він перебував у стані алкогольного сп'яніння — у його крові виявили 1,04 проміле алкоголю. Втікача доставили у Здолбунівський райвідділ міліції. Там на нього склали адміністративні протоколи за те, що не зупинився на вимогу працівника ДАІ та за те, що керував авто у стані сп'яніння. Позашляховик знаходиться на штрафмайданчику.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також