Великий друг України Борис повідомив королеві, що йде у відставку

2255 0

Ми у соцмережах:

Великий друг України Борис повідомив королеві, що йде у відставку

Прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон повідомив королеві, що планує відмовитися від посади.

 Після цього той звернувся до нації, повідомляє Sun.

Його прихильники заповнили Даунінг-стріт, коли той говорив англійцям, що йому «сумно», бо він любив цю роботу. Однак він мусить так зробити через жорстокий переворот у Кабміні.

Джонсон підсумував, що «надзвичайно пишається досягненнями свого уряду», такими як Brexit і розповсюдження вакцини.

Причиною невдоволення Консервативної партії Джонсоном стала ситуація довкола колишнього заступника парламентського організатора Кріса Пінчера, якого звинувачують у домаганнях до двох колег.

У канцелярії Джонсона стверджувала, що прем'єр не знав про цей інцидент і тому підтримав повторне призначення Пінчера у 2022 році, але пізніше прем'єр був змушений визнати, що це не так. В результаті скандалу 30 урядовців написали заяви про відставку.

Нагадаємо, Борис Джонсон є одним із перших світових лідерів, який у квітні не побоявся приїхати до Києва, попри ракетні обстріли росіян. Більше того, Джонсон прогулявся Києвом разом із президентом Володимиром Зеленським.

Приїзд та підтримка Бориса Джонсона була дуже важлива у той період. Одразу після його приїзду Офіс президента заявив, що не буде йти на будь-які поступки Кремлю як того просили переговорники з Путіном у Європі.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також