Великий палець — це голова, долоня — живіт...

33782 0

Ми у соцмережах:

Великий палець — це голова, долоня — живіт...

Що робити, якщо раптово стало погано, паморочиться голова, а під рукою немає нічого рятівного? Згадати про чудодійні точки, натискаючи на які, можна і себе до тями привести, й іншому допомогти.

Усі наші органи — на наших руках Корейський метод оздоровлення суджок розглядає руки (і ноги) як проекцію людини, де великий палець — це голова, долоня — живіт з усіма захованими всередині органами, вказівний палець і мізинець — руки, середній і безіменний — ноги. І можна відновити здоров’я, впливаючи винятково на руки, — на зони відповідності хворим органам. А згідно з канонами китайської традиційної медицини, на наших руках проходять всі основні енергетичні канали і безліч активних точок. Одних тільки основних 60 — частина з яких тонізує, частина — розслабляє. Вивчити їх усі — завдання непросте, та й непотрібне, досить запам’ятати кілька «рятівних», на які потрібно просто натискати або масажувати. Але перед тим як приступити до роботи, руки свої потрібно активізувати — потерти долоні, придавити великим пальцем центри долонь, просто з’єднати руки. А потім уже шукати точки, які допоможуть активізувати захисні сили організму. Психолог Вікторія Гладких у точковому масажі насамперед виділяє точку Гококу — вона розташована на тильній стороні долоні, у місці з’єднання великого і вказівного пальців. Саме її варто натискати при будь-яких проблемах з верхньою частиною тіла — при запамороченні, непритомностях, шоці, виснаженні. Точку потрібно натискати досить болісно, можна нігтем, вона розташована не зовні, на шкірі, а ніби всередині. При заколисуванні. Неприємні відчуття знімаємо, масажуючи вказівний палець — там розташований меридіан товстого кишечнику, який «відповідає» за заколисування. Відчуття знепритомнення. Ретельно проминаємо великі пальці на обох руках. Адже великий палець, відповідно до корейського методу суджок, відповідає голові й шиї, а його основа — зоні легень і серця. І масажуючи цю ділянку, ми активізуємо приплив крові до голови, серцевої й дихальної систем. Проблеми із серцем. Звичайно ж, насамперед потрібно обстеження лікаря. Для активізації серцевої діяльності потрібно стиснути мізинець біля нігтя з двох боків — заодно і канал тонкого кишечнику розробимо, який пов’язаний із серцевою діяльністю. Кровотеча з носа. Щоб зупинити невелику, але постійну кровотечу, джгут доведеться накласти на великий палець — на першу фалангу. Адже, як пам’ятаємо, ділянці голови в корейському методі суджок відповідає великий палець. Головне — джгут накладаємо на кілька хвилин і сильно не перетягуємо.

Вуха — усьому голова Ще один спосіб швидко привести себе в норму — пром’яти добре вуха. Вони просто засіяні безліччю активних точок, впливаючи на які, можна активізувати роботу всіх систем. Головні умови — масаж ушей проводимо не менше хвилини, у спокійній обстановці, розігрітими руками. Два вуха потрібно проминати одночасно, можна відтягувати, розминати, розтирати, придавлювати, але масаж не повинен бути болісним. Відчуття «нудоти», зубний біль, утома. Всі проблеми, пов’язані з головою, допомагає вирішити масаж мочки вуха. Починаючи від точки «поганих думок» (розташована над козелком), масажуємо вуха вкругову. В такий спосіб можна зняти втому очей, зменшити зубний біль, підсилити мозковий кровообіг, привести до тями. Причому для активізації організму масажувати потрібно за годинниковою стрілкою; для розслаблення, заспокоєння нервової системи, при безсонні — проти годинникової стрілки. Проблеми з внутрішніми органами, захворювання печінки, шлунка, легень. Доведеться активніше масажувати центральну заглиблену частину раковин — саме там проекція живота. Болі в ногах. Добре проминаємо верхню частину вух, оскільки це проекція ніг.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також