Велопатруль готується виїхати на вулиці Рівного

707 0

Ми у соцмережах:

Велопатруль готується виїхати на вулиці Рівного

На вулиці обласного центру правоохоронці планують виїхати першого травня. Зараз в управлінні патрульної поліції готують до п'ятого сезону і транспорт, і новачків.

У суботу, першого травня, на вулиці виїдуть рівненські велопатрульні, а доти вони тренуються та готують транспорт. Одну вправу велоправоохоронці перейняли у канадських колег. Вона дозволяє розвинути базові навички їзди на двоколісному транспорті, – пояснив Суспільному керівник велопатруля Тарас Соломка.

"В цьому році, думаю, вносити змін конкретних не будемо. Напевно, що будемо розподіляти велоекіпажі по певних квадратах. Тобто, один екіпаж буде в центрі міста, парки, а інший екіпаж братиме Пагорб слави, автовокзал", – розповів Тарас Соломка.

Патрульний їздив по різних містах України, але йому подобається патрулювати саме у Рівному.

"Все-таки Рівне – комфортне місто. Погано, що немає багато велодоріжок", – зазначив керівник велопатруля.

Наразі велопатрульні саме перевіряють стан велосипедів і доводять їх до ладу. Цьогоріч у складі патруля – 12 осіб, з них троє новобранців, серед них – Дмитро Галушко.

"Активний відпочинок можна поєднувати з роботою, працюючи у велопатрулі. Цікава робота. Із позитивного – хороший робочий графік, немає нічних змін. Злагоджений колектив. Давно мріяв у велопатруль, так як сам часто катаюсь велосипедом власним", – поділився велопатрульний.

Це буде п'ятий сезон роботи велопатруля. У середньому щодня велопатрульні долають сорок кілометрів. Вони слідкують за публічним порядком, порушеннями правил дорожнього руху та карантину. Велосипеди дозволяють правоохоронцям дістатися туди, куди не поткнешся автівкою або довго йти пішки, – роз'яснив начальник патрульної поліції Сергій Мерчук.

"Це парки, сквери, центральну частину міста проїхати швидше, де надають допомогу громадянам. В тому році було складено порядку трьох з половиною тисяч адміністративних матеріалів. Навіть водія в стані алкогольного сп'яніння зловили, близько десяти кримінальних злочинів", – зазначив Сергій Мерчук.

На велосипедах патрульні їздитимуть до перших заморозків. Тоді знову пересядуть на авто. Начальник патрульної поліції додав: в майбутньому для велопатруля планують придбати ще три велосипеди, аби охопити більшу частину міста.

Що відомо
Рівненський велопатруль закінчив сезон 29-го жовтня. Тривав він майже шість місяців. Тоді працювало 11 велопатрулів.
За попередній сезон склали близько чотирьох тисяч адмінматеріалів. Близько трьох тисяч адмінматеріалів склали у сфері громадської безпеки, решта – за порушення правил дорожнього руху.
Порушення, за які складали адмінматеріали велопатрульні – більшість розпивання алкогольних напоїв, або поява в громадському місці в алкогольному сп'янінні, також куріння тютюнових виробів. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також