Велосипедиста у Рівному патрульний зупинив кулею

3005 0

Ми у соцмережах:

Велосипедиста у Рівному патрульний зупинив кулею

Нічне чергування у понеділок в Рівному для патрульних завершилося скандалом. На вулиці Поповича охоронці порядку помітили велосипедиста. Його вирішили зупинити, бо одному з трьох патрульних здалося, що велосипед крадений. Однак після увімкнення сирени велосипедист не зупинився, а навпаки, пришвидшив хід. Тоді екіпаж почав переслідування.

Вночі у Рівному крадуть багато велосипедів, — розповідає керівник патрульної поліції Рівненщини Сергій Мерчук. — Тому патрульні вирішили оглянути цей велосипед, на якому пересувався молодий чоловік. Адже схожий був викрадений 27 липня на вулиці Шевченка. Однак велосипедист не зупинився. Їхав попереду патрульного авто та почав петляти. Коли тривало переслідування, то велосипедист лаявся у бік патрульних та показував непристойні жести. У них склалося враження, що той був напідпитку. Зі свого боку, патрульний діяв непрофесійно. Він дістав власний пристрій для відстрілу гумових куль та вистрелив у велосипедиста. На мою думку, жодної необхідності застосовувати зброю не було.

Більше того, за словами Сергія Мерчука, патрульний не мав права брати на нічне чергування власний пристрій для відстрілу гумових куль, бо це заборонено:

Мені взагалі невідомо, як ця зброя там опинилася. Адже під час заступання на чергування її не було. Зі слів патрульного, він вирішив вистрелити зі свого пристрою для відстрілу гумових куль, щоб привернути увагу. Як гумова куля влучила у бік велосипедиста, що той упав? Йому одразу викликали карету швидкої допомоги. Один патрульний супроводжував його до лікарні, а двоє продовжили чергування. Коли я дізнався про те, що трапилося, то одразу відсторонив від роботи цього патрульного та призначив службове розслідування.

Наразі цією справою зайнялася прокуратура та Державне бюро розслідувань. Під час досудового розслідування вони мають дати правову оцінку діям 30-річного заступника командира роти. Кримінальне провадження за фактом перевищення службових повноважень працівником правоохоронного органу, що супроводжувалось застосуванням спеціальних засобів (ч. 2 ст. 365 КК України).

Патрульний поліцейський працює в органах поліції близько чотирьох років. В управлінні патрульної поліції Рівненщини його характеризують винятково позитивно, якихось «ляпів» у службі в нього раніше не було.

Потерпілий велосипедист зараз перебуває в лікарні та уже найняв адвоката. Кажуть, що у підстреленого велосипедиста два зламаних ребра, уламки від яких загрожували легеням. Тому медики провели операцію, щоб їх дістати.

Відомо, що патрульний поліцейський висловив готовність допомогти потерпілому. Але наразі невідомо, чи змогли вони домовитися.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також