«Верес» - напівперемога на напівстадіоні

1790 0

Ми у соцмережах:

«Верес» - напівперемога на напівстадіоні

Після перерви у п’ять років «Верес» нарешті зіграв офіційний матч у Рівному.

Арена, де відбувся поєдинок п’ятого туру чемпіонату України, була оточена суцільними баюрами та купами будівельного сміття. Дістатися на гру можна було лише вузенькою доріжкою, де багнюка була не глибше двох сантиметрів.

У цьому не було би нічого страшного – гра, згідно до регламенту воєнного часу, проходила без глядачів, які зібралися у фан-зоні за чотириста метрів від стадіону. чиї співи та вигуки транслювали через гучномовці на формально порожні трибуни «Авангарду».

Бо крім футболістів, тренерів та арбітрів на матч завітала чималенька група почесних гостей. Депутати різних рівнів, керівники адміністрацій та міські голови – за бажання у перерві можна було провести яку-небудь сесію. Кворуму би вистачило. І це не рахуючи футбольних гостей на чолі із Андрієм Павелком - головою Української асоціації футболу.

До сесії справа не дійшла, але час для спілкування у гостей був. За півгодини до початку пролунала повітряна тривога і всі вони мусили піти у не дуже просторе укриття, де провели час у щільній близькості один до одного.

Врешті гру після півгодинної затримки таки почали. Але було видно, що футболісти так і не оговтались як слід від звуку сирени. Тому спочатку гості дали Дахновському спокійно прийняти м’яча біля воріт і без перешкод відправити його в ціль, а потім господарі спостерігали збоку за тим, як Климчук виходить сам на ворота, а відбитий Когутом мяч добиває Таллес. Але це було ще не все. Рівнянин Кльоц намагався зробити передачу зі штрафного, але випадково зрізав м’яча у верхній кут воріт, чим здивував воротаря гостей Паньківа, який побіг не у той бік – 2:1! Після перерви черга помилитися була вже за «Вересом» - захисники дали Дідику без перешкод зрівняти рахунок ударом головою.

Решту часу втомлені команди прагнули не стільки виграти, скільки не програти. Їм це вдалося – нічия 2:2 влаштувала як господарів, так і гостей, разом з якими зі Львова прибула чимала група відомих у певних колах осіб. Всі вони відзначили добре підготовлене поле та роздягальні, а також трибуну для гостей. Після чого надали своїм водіям можливість вирулювати дорогими авто крізь так і не підсохлу грязюку.

Можливо, вона висохне до наступної гри «Верес» - «Металіст», що має відбутися рівно за тиждень – 7 жовтня. Не виключено, що «Верес» з такої нагоди здобуде першу перемогу на недобудованому «Авангарді». Навіть коли цього не трапиться 7 жовтня, перемога на футболі все одно станеться раніше, ніж перемога у війні. Про добудову стадіону краще не згадувати…

Футбол. Чемпіонат України. 5-й тур.

«Верес» – «Рух» - 2:2

«Верес»: Когут, Квасний, Вовченко, Мірошник, Гагун, Кучеров, Кльоц , Г. Пасич, Лебеденко (М. Шестаков, 83), Дахновський (В. Шарай, 83), Гайдучик (Сергійчук, 68).

«Рух»: Паньків, Лях, Слюсар, Дідик, Роман, Сапуга, Федорчук, Б. Бойчук (Карабін, 83), Таллес (Притула, 87), Соломон-Отабор (Рунич, 75), Климчук.

Голи: Дахновський, 9, Кльоц, 31 – Таллес, 26, Дідик, 54.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також