«Верес» попсував нерви «Шахтарю»

475 0

Ми у соцмережах:

 «Верес» попсував нерви «Шахтарю»

Рівняни добряче попсували нерви тринадцятиразовим чемпіонам України завдяки відбитому Богданом Когутом пенальті і голом Владислава Шарая. Інтрига у грі трималася до самого ендшпілю, коли перемогу гірникам приніс Микола Матвієнко. Шахтар - Верес - 2:1 (1:0)

Звітний поєдинок був для рівнян номінально виїзним. Втім, відбувся він саме в Рівному на стадіоні Авангард. Адже, згідно з попередніми домовленостями клубів, осінній і номінально домашній для Вереса матч червоно-чорні провели в гостях у Львові.

Проти Шахтаря Юрій Вірт зіграв у три центральних захисники. Цю функцію виконували Олександр Маткобожик, Семен Вовченко і Василь Курко. На позиціях латералів зіграли Роман Гагун і Денис Балан.

Рівняни намагалися грати мобільно і високо пресингувати гірників. І саме Верес створив перший у грі потенційно небезпечний момент. Геннадій Пасіч опинився без опіки перед воротами гірників, але з вигідної позиції пробив вище воріт! Щоправда, арбітр зафіксував офсайд у цьому епізоді…

Номінальні господарі вперше серйозно відповіли у середині тайму. Данило Сікан ударом головою замкнув навіс Гіоргі Гочолеішвілі з правого краю - вище воріт.

А ще за дві хвилини Шахтар забив. Олександр Зубков змістився з правого флангу в центр, прибрав Романа Гагуна і пробив. Перший удар заблокував Олександр Маткобожик. Але одинадцятий номер гірників був першим на підборі і спокійно пробив у ближній кут воріт - 1:0.

Одразу по перерві Шахтар міг забити вдруге. Василь Курко зіграв рукою у своєму штрафному майданчику після прострілу Гіоргі Гочолеішвілі. Але Данило Сікан не зумів переграти Богдана Когута з точки.

Незабитий пенальті дещо деморалізував Шахтар. Рівняни навпаки - розправили крила.

Анатолій Трубін у стибку перевів на кутовий удар Андрія Блізніченка. А за мить Верес забив. Подача кутового справа, скидка від Семена Вовченка і неймовірної сили удар в один дотик від Владислава Шарая - 1:1!

Втім, вже за десять хвилин Шахтар знову вийшов вперед. Рівняни пропустили дуже легко. Микола Матвійєнко ударом головою з лінії воротарського замкнув навіс Ярослава Ракицького з лівого флангу.

Верес у напруженій боротьбі поступається тринадцятиразовому чемпіону України. 

Головний тренер рівненського Вереса Юрій Вірт поділився емоціями від гри команди у матчі проти Шахтаря:

- Подякував сьогодні футболістам за ставлення до гри. Хороший, бойовий матч. Хлопці вийшли максимально налаштовані. Ми дещо перебудувалися, вперше грали за такою тактичною схемою і, загалом, справлялися з атаками Шахтаря.

Пропустили перший гол у ситуативній меншості. Олександр Маткобожик у цей час був за межами поля. І партнери за нього десь не допрацювали.

В перерві простли покращити роботу з м‘ячем. Ми легко втрачали м‘ячі і не могли вийти в контратаку. Багато браку було.

Богдан Когут додав нам впевненості після відбитого пенальті. І футболісти, які вийшли на заміну, додали агресії. Стандартне положення принесло нам успіх. Потім хотіли максимально закрити всі зони. Але пропустили дуже простий гол. Три центральних захисники дали пробити Миколі Матвієнку. Такі моменти треба допрацьовувати до кінця.

За відношенням до гри, старанням - все добре. Але за це очок не дають. Все було добре сьогодні, окрім ненадбраних очок.

Думаю, що Шахтар запам‘ятає цю гру. Легко їм тут точно не було. Єдине - хотілося б краще переходити з оборони в атаку. Через це я нервував багато. Не найкращий день у плані контролю м‘яча.

Зараз для нас найважливіша гра сезону - наступна проти Олександрії.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також