Верес протаранив поліцейське авто. Бо злякався?

3752 1

Ми у соцмережах:

Під час затримання порушника

24-річний Віталій Верес із села Берестя Дубровицького району мікроавтобусом «Фольксваген» втікав від поліцейських у Рівному. Під час погоні Верес протаранив поліцейське авто. А зупинили втікача постріли поліцейських, які вцілили в його мікроавтобус.

У результаті погоні постраждало двоє поліцейських — Віктор Мамай та Ігор Віднічук, нині вони під наглядом лікарів міської лікарні. В одного забої, болять ребра і голова, в іншого — підозра на перелом хребта. Ці патрульні разом з кількома екіпажами своїх колег доганяли порушника.

Андрій Крутень, заступник начальника управління патрульної поліції в Рівненській області:

— Чоловік на мікроавтобусі «Фольксваген» з ознаками несправностей не реагував на вимогу поліцейських зупинитись. Замість того, щоб гальмувати, порушник мчав вулицями міста. Водій не зупинявся, умисно виїжджав на смугу зустрічного руху і також умисно в’їхав у службове авто. Він ледве не позбивав людей на тротуарах і пішохідних переходах.

Віктор Мамай, т.в.о. командира роти патрульних:

— Ми отримали повідомлення про переслідування, коли патрулювали на мікрорайоні «Північний». Разом із колегами поїхали на перехоплення. Побачили, що водій хоче повернути на вулицю Соборну. Тож мусили зробити все так, щоб він поїхав на вулицю Млинівську. Там промзона, менше автомобілів і пішоходів. Почали перекривати йому рух, а він, не гальмуючи, протаранив нашу службову «Тойоту».

Ігор Віднічук, патрульний поліцейський:

Коли ми переслідували порушника, він не реагував на наші сигнали, не гальмував. Потім пам’ятаю удар і все. Коли ми з Віктором прийшли до тями, колеги повідомили, що порушника вже затримали.

Для того, щоб порушника затримати, поліцейським довелося застосувати зброю. Одним пострілом влучили в передній бампер мікроавтобуса, іншим — в колесо. Лише після цих пошкоджень «Фольксваген» зупинився.

Віталій Верес, якому 24 роки, був дуже п’яним, і це підтвердила експертиза. Його й допитати відразу через сп'яніння не вдалося. «Втікав, бо боявся!» — тільки таке пояснення й почули від нього. Поруч в салоні мікроавтобуса сиділа пасажирка, яка від будь-яких пояснень відмовилась.

Олександр Панасюк, заступник керівника ГУ Нацполіції в Рівненській області:

— Інкримінуємо зухвальцю опір та заподіяння тілесних ушкоджень працівникам поліції під час виконання ними своїх службових обов’язків.

Втікачеві загрожує до п’яти років позбавлення волі. Також Віталія через суд змусять заплатити за пошкоджений службовий автомобіль.

Світлана ПРОКОПЧУК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також