«Верес» створює парафан-клуб

1012 0

Ми у соцмережах:

«Верес» створює парафан-клуб

Такі структури діють при багатьох футбольних клубах, в тому числі українських. Вони об’єднують вболівальників з інвалідністю.

Цю нову соціальну ініціативу НК «Верес» втілює спільно з «Школою волонтерів», що вже п’ять років діє при психолого-природничому факультеті РДГУ.

- Усе пішло від нашої співпраці з міжнародною організацією CAFE, штаб якої розташований у Лондоні, - розповідає декан психолого-природничого факультету РДГУ Віталій Павелків. – Ця організація працювала під час Євро-2012, реалізуючи перший у Східній Європі проект для людей з інвалідністю. CAFE спрямовує свої зусилля на те, щоб спортивна діяльність для людей з особливими потребами була максимально доступна, щоб вони могли бути присутніми не лише на футболі, але й на інших спортивних заходах. Нині такі парафан-клуби мають «Динамо», «Шахтар», «Карпати». Думаю, наш спільний з «Вересом» проект буде успішним. Студенти, які входять до нашої «Школи волонтерів», проходять спеціальне навчання.

Генеральний директор ГС Народний Клуб «Верес» Євген Донцов каже, що до цієї соціальної ініціативи йшли півроку, а ідея була ще на початку відновлення «Вереса».  Головна мета цього проекту - привернути увагу до проблем людей з інвалідністю.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також