«Верес» уже вдруге переміг чемпіонів світу

1787 0

Ми у соцмережах:

«Верес» уже вдруге переміг чемпіонів світу

«Верес» — «Маріуполь» — 2:0

Чемпіонат України, 12 тур, Луцьк, стадіон «Авангард», 250 глядачів.

«Верес»: Когут, Солдат, Мірошник, Гончаренко, Немчанінов, Полюлях (Махнєв, 89), Петько, Панасенко (Гегедош, 76), Г. Пасич (Гечев, 89), Є. Пасич (Дахновський, 45), Сергійчук (Шестаков, 46).

«Маріуполь»: Кудрик, Драмбаєв, Мампассі, Меліченко, Стасюк, Чех, Мишньов (Шостак, 87), Очеретько, Топалов, Кащук (Світюха, 87), Кулаков (В’юнник, 68).

Голи: Шестаков (64, 80).

Востаннє ці команди грали між собою на початку грудня минулого року у Млинові, коли «Верес» ще був командою першої ліги. Це був кубковий матч, у якому рівняни виграли 2:0. Цей ніби сенсаційний результат насправді був цілком закономірним. Тому що «Верес» саме набирав хід після перших турів, а «Маріуполь» під проводом перспективного тренера на прізвище Маркевич перетасував склад, готуючись до гри із «Динамо», що мала бути за кілька днів. У підсумку команда програла і там і там.

За одинадцять місяців нічого не змінилося. У «Вереса» той самий склад, що виходив торік у лідери першої ліги, тепер набирає ходи у дивізіоні найсильніших, а перспективний тренер Маркевич продовжує тасувати склад «Маріуполя» і програвати — у перших одинадцяти іграх чемпіонату команда дев’ять разів зазнала поразки і впевнено посіла останнє місце. Будь-якому іншому тренеру за такий результат вже давно подякували б і попросили звільнити місце. Натомість у Маріуполі змінюють не тренера, а гравців, більшість яких належить «Шахтарю» і перебувають у Маріуполі ніби на засланні. Футболісти всі молоді та перспективні. Чого варті лише троє чемпіонів світу позаминулого року серед 20-річних — Кащук, Чех і Кулаков, які вийшли на поле у Луцьку з перших хвилин!

Досвід вигравати у таких чемпіонів «Верес» вже мав. За п’ять днів до того рівняни виграли у «Чорноморця», який теж мав у складі двох гравців чемпіонського складу українських юнаків дворічної давнини. В Одесі було складніше — арбітр вилучив гравця «Вереса» і на додачу призначив одинадцятиметровий. У Луцьку такого не сталося, і тому передбачений мною перед цим сценарій — «Верес» стоїть у захисті і потім забиває — повністю виправдався.

За майстерністю маріупольці очевидно переважали рівнян, зате у зіграності та дисципліні значно поступалися. І хоча центральні півзахисники «Вереса» Полюлях та Петько часто помилялися, а нападник Сергійчук не завжди влучав по м’ячу, це гостям не допомогло. Команда із Рівного терпляче дочекалася своїх шансів, які двічі реалізував Шестаков.

Шкода тільки, що бачили все це лише трохи, більше двох сотень людей, які приїхали до Луцька посеред робочого дня, яким виявилася минула субота. Справді, навіщо їхати та мерзнути на трибунах, якщо тепер ігри «Вереса» можна комфортно дивитися по телевізору? Одна надія — завершення будівництва першої і, як виглядає, останньої черги оновленого стадіону у Рівному. Там вже росте трава і завершується спорудження трибун. Частина місць на нових трибунах така, що з них не видно половини поля. Але керівників «народного клубу» це не дуже хвилює — на усіх стадіонах таке є, — стверджують вони. На жаль, посадити президента клубу саме на ці місця, думаю, не вдасться. А було б цікаво!

Та повернемось до футболу. Щодо чемпіонату, то команда вже точно не вилетить назад до першої ліги вже цього сезону. Це підтверджують і набрані 18 очок, і гра команди, яка дозволяє боротися за п’яте єврокубкове місце. Коли це станеться, то вже наступного літа уболівальники Рівного зможуть вперше в історії побачити як команда їхнього міста вилітає із офіційного європейського турніру! Аби претендувати на щось краще, слід ще довго і наполегливо працювати. А поки що можна бути задоволеним тим, що є, і чекати нових перемог «Вереса» у добре перевіреному стилі.

Микола НЕСЕНЮК.

Турнірна таблиця чемпіонату України


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також