"Верес" виручив воротар

1234 1

Ми у соцмережах:

Юрій Вірт

Рівненський "Верес" здобув другу поспіль перемогу у чемпіонаті України серед команд Другої ліги. У стартовому домашньому матчі сезону рівняни обіграли "Чайку" завдяки голу Дмитра Ховбоші.

Суперником рівнян у першому домашньому матчі нового сезону стала "Чайка" із Петропавлівської Борщагівки Київської області. Команда, яка минулого сезону у статусі абсолютного дебютанта змагань ПФЛ зіпсувала "червоно-чорним" чимало нервових клітин. Обидві перемоги над "Чайкою" "Верес" здобув, приклавши чимало зусиль - обидві з рахунком 1:0 (завдяки голам Маїка та Орловського). Ще одна зустріч восени 2018-го завершилася з рахунком - 1:1. Нічию наприкінці гри врятував Борис Орловський. Але через надмірну кількість зроблених замін - "Верес" отримав технічну поразку - 0:3.

Суботній поєдинок вийшов - теж не з простих. Хоча, розпочиналася у зовсім іншому ключі. Рівняни з перших секунд міцно заволоділи м'ячем. А разом з тим і територіальною перевагою. Упродовж першого тайму гості думали виключно про оборону, лише зрідка турбуючи редути "червоно-чорних" у контратаках.

Натомість, біля воріт Богдана Савчука було гаряче. Вже на восьмій хвилині гри реакцію голкіпера "Чайки" перевірив Валерій Кучеров - ударом з лінії штрафного майданчика. За хвилину міг оформити свій другий асист Валерій Сад. Після його передачі від кутового прапорця ворота гостей розстрілював Сергій Петько - над рамкою.

Згодом класний удар з розвороту виконував сам Валерій Сад - знову неточно. А найбільш реальний гольовий момент втратив наш капітан. Михайло Шестаков опинився тет-а-тет із Богданом Савчуком, але пробив з близької відстані просто у воротаря.

У другому таймі гра пішла за аналогічним сценарієм. Максим Бабійчук врятував після контратаки та удару у ближній кут від Олексія Мілютіна. Біля протилежних воріт "Верес" продовжував тиснути значно активніше і зрештою досяг свого. Валерій Сад, здавалося б надто затягнувши з передачею, вицілив момент і вирізав шикарну передачу у центр штрафного майданчика. А там Дмитро Ховбоша виконав ідеальний удар головою - 1:0.

Після забитого м'яча, як і у Хмельницькому, "Верес" збавив оберти. І замість довести гру до впевненої перемоги - рівняни могли пропустити. Сергій Пономаренко опинився сам перед воротами рівнян, але його удар ногою зумів парирувати Максим Бабійчук.

У підсумку, рівняни здобули другу поспіль перемогу у чемпіонаті!

Головний тренера рівненського "Вереса" Юрія Вірта так прокоментував цей матч:

- Дуже важка гра. Нам протистояла команда, яка обороняється великими силами. Але ми створили дуже багато гольових моментів. Особливо, до перерви. Звичайно, мінус - це реалізація. Якби ми реалізували один-два моменти, то могли б завершувати гру ще у першому таймі. Добре, що забили після перерви.

Кінцівка гри знову вийшла нервовою. Хотіли втримати результат. Могли і пропустити. Виручив наш воротар. Є результат. Це головне. Таких матчів буде багато. З великою кількістю боротьби. І якщо ми цю боротьбу виграватимемо і реалізовуватимемо свої моменти - буде результат і буде хороша позиція у турнірній таблиці.

 

Інформаційна служба НК "Верес" (Рівне)


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також