"Верес" заявив про дискримінацію

1606 0

Ми у соцмережах:

Професійну футбольну лігу України НК "Верес" звинуватив у вибірковому підході до футбольних команд. Так, попри те, що команда просила перенести матч з "Сумами" через хуртовину у неділю, ПФЛ відмовила. Натомість, іншим командам дали дозвіл грати, коли потепліє. "Верес" підготував заяву з обуренням і стверджує, що і надалі не мовчатиме.

Верес У заяві НК «Верес», зокрема, йдеться: «Те, що відбулося у неділю на стадіоні «Колос» у Березному можна назвати чим завгодно, але не футболом. Це був антифутбол на снігу та кризі, це було знущання над гравцями, вболівальниками та футболом загалом. У зв’язку з щільним календарем, погодними умовами, а також неналежним упродовж багатьох років ставленням з боку відповідних служб поле стадіону «Авангард» у Рівному у середу під час гри з «Буковиною» перетворилося на болото. Наш клуб змушений був шукати іншу арену для проведення гри з «Сумами». На жаль, жоден із сусідніх обласних центрів, куди зверталися керівники «Вереса», надати своє поле не зміг.

Саме тому довелося грати у Березному, за 65 км від Рівного - на резервному стадіоні. Розуміючи, що це не порятунок, адже синоптики заздалегідь офіційно заявляли про штормове попередження, НК «Верес» звернувся до ПФЛ щодо переносу гри на весну. Але позитивної відповіді не отримав.
Прогноз синоптиків справдився, і Рівненщина в неділю перетворилася на Північний полюс – мороз, метрові замети, сильний вітер. До Березного доїхати було складно, не те, що там грати у футбол. Втім, усе це не зупинило чиновників від футболу, які грізно наказали: грати! Попри всі негаразди, які супроводжували матч 19-го туру між «Вересом» та ПФК «Суми», у кінцевому підсумку для рівненського клубу все закінчилось благополучно: матч відбувся, «Верес» здобув чергові три очки і повернувся на 2-ге місце в турнірній таблиці. Здавалось би не повинно бути підстав для скарг та невдоволення. Однак насправді нам сумно. Сумно і прикро за наших вболівальників та членів народного клубу, значна частина котрих через бездіяльність футбольних бюрократів не змогли відвідати матч улюбленої команди. Сумно і прикро за футболістів і тренерів обох команд, котрі замість того, щоб дарувати радість гри, змушені були в нелюдських умовах боротися зі стихією. Чому в обласному центрі, Чернівцях, де можливості підготувати поле значно кращі, матч не стали проводити, а в районному Березному поєдинок розпочали? Не проводили ігри і на трьох стадіонах у другій лізі, а «Вересу» та «Сумам» довелося грати. Чому, такий вибірковий підхід, панове функціонери? Чому гру місячної давнини з «Нафтовиком» з легкістю перенесли на весну, а цей поєдинок - ні? Хоча резервні вікна у календарі є. Можливо, хтось думав, що сніг та мороз вирівняє сили лідера та аутсайдера, чи, можливо, хтось сподівався, що клуб не встигне за лічені години організувати матч? Втім, «Верес» все організував, переміг та ще й глядачів зібрав стільки, що більшості клубів ПФЛ і не снилось. Та попри здобуті очки і вигідне турнірне становище, ми не збираємось замовчувати видимі проблеми, які заважають нашому футболу вибратися з кризи. Ми й надалі будемо публічно висловлювати свою позицію, називати речі своїми іменами. Навіть якщо ці імена викарбувані на дверях високих кабінетів».


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також