«Верес» знову полетить до Туреччини на тренувальний збір

1048 0

Ми у соцмережах:

«Верес» знову полетить до Туреччини на тренувальний збір

Головний тренер рівненського Вереса Юрій Вірт в інтерв’ю інформаційній службі народного клубу поділився враженнями від виступів команди у першій половині сезону та розповів про майбутні зимові збори.

- Як оцінюєте виступ команди у першій частині сезону? Адже після прекрасного старту (3 перемоги у 4 матчах) стався і значний спад (4 поразки поспіль на фініші першого кола).

- Ми прекрасно стартували у чемпіонаті. Це стало несподіванкою для багатьох скептиків, які перед стартом сезону записували нас до відвертих аутсайдерів. Добре підготувалися влітку. Грали, як єдине ціле, як одна команда. Демонстрували хороший футбол. Потім нам не вистачило саме результату, який ми здобували у стартових матчах. Бо якістю гри - я повністю задоволений. Ми нічим не поступалися лідерам чемпіонату, але програвали. Як це було, наприклад, в Олександрії. Був лише один тайм, до перерви у матчі проти Інгульця, коли я залишився незадоволений якістю гри команди.

Загалом, вважаю, ми достойно виступили у першому колі чемпіонату. Десь нам не щастило. Але десь навпаки, ми зуміли вирвати перемогу. Вважаю, що здобули непогану кількість очок.

- У першій половині цього чемпіонату команда пропускала більше, ніж у минулому році: 20 м’ячів проти 15 минулоріч. З чим це пов’язуєте?

- Влітку в нас суттєво оновилася лінія захисту. Минулий сезон ми розпочинали з Романом Гончаренком, Романом Мірошником, Дмитром Нємчаніновим, Ігорем Солдатом. З цими футболістами Верес пройшов Другу лігу, виграв Першу. Лінія оборони була дуже зіграною. Можливо, зараз цього дещо не вистачало. Але я не можу сказати, що ми багато помилялися. Командна робота - була на рівні. А ті п’ять м’ячів - це результат індивідуальних помилок. У першій половині цього сезону в нас траплялися відверті індивідуальні помилки, після яких ми пропускали непотрібні і необов’язкові м’ячі.

- Верес вже попрощався із Михайлом Сергійчуком, Сергієм Шестаковим та Романом Мірошником. Знаємо, що останній залишив команду, бо отримав більш вигідну пропозицію від іншого клубу. Щодо двох перших - то прощання стало ініціативою тренерського штабу. У чому причина?

- Не хотів би вдаватися в подробиці. Скажімо так - це було моє рішення. Ми дуже вдячні їм за пророблену роботу. Особливо це стосується Михайла Сергійчука. Я розумію, яку частину себе він вклав у Верес. Але ми поспілкувалися і порозумілися. Попрощалися у добрих стосунках. Команді потрібна свіжа кров, потрібні якісь зміни. І з кимось у будь-якому випадку доводиться прощатися.

Щодо Романа Мірошника - так, він отримав кращу пропозицію. Я хотів би його залишити. Але, на жаль, він теж покидає команду.

- Чи може ще хтось залишити команду взимку?

- В нас поки-що під питанням продовження співпраці з іще одним футболістом. Я хотів би, щоб він залишився в команді. Але він поки обмірковує варіанти продовження кар’єри. Все залежатиме від його рішення. Думаю, більше ніхто команду взимку точно не залишить.

- На які позиції шукаєте підсилення? Це буде молодь, чи футболісти з досвідом?

- Зараз ми потребуємо підсилення в усіх без виключення лініях. Звісно, в ідеалі хотіли б підсилитися талановитою молоддю. Але не все так просто. В нинішніх умовах вести селекційну роботу дуже важко. На трансферному ринку дуже мало футболістів. Гравці з-за кордону не дуже хочуть їхати грати в країну, де триває війна. Тому доводиться зважати на реалії сьогодення. Загалом, ми розглядаємо різні варіанти: і молодь, і досвідчених футболістів. Вже ведемо перемовини з декількома людьми. Гадаю, ближче до кінця року можна буде озвучити якусь конкретику. Найголовніше, в нас є повне порозуміння із президентом клубу щодо наших фінансових можливостей.

- Чи є шанси у молоді з команди U19?

- Так, ми розглядаємо такий варіант. Не хочу зараз конкретизувати. Але є два футболісти з нашої юнацької команди, на яких я вже звернув увагу. Розглядаємо їхню участь у зимових зборах з основною командою. Молоді, насправді, може бути і більше. Все залежатиме від нашої селекції взимку.

Також шанси поїхати на збори з основою є і в наших гравців, які першу частину сезону провели в оренді в інших клубах. Ми теж постійно за ними спостерігаємо.

- Коли команда знову збереться після відпустки і де проводитиме зимові збори?

- Ми зберемося разом 15-го січня. Пройдемо медичний огляд. З 16-го по 25-те січня, вже можу це сказати впевнено, команда проведе десятиденний тренувальний збір на своїй базі у Рівному. Працюватимемо на полі зі штучним покриттям. Зіграємо один спаринг.

Потім футболісти отримають один вихідний і ми вирушимо до Варшави. 28-го січня з аеропорту столиці Польщі команда вилетить на чотиритижневий тренувальний збір до Туреччини. Там заплановано зіграти щонайменше сім спарингів. Зараз тривають перемовини із потенційними суперниками. До України плануємо повернутися 25-го лютого. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також