«Вересу» в гостях зручніше

321 0

Ми у соцмережах:

«Вересу» в гостях зручніше

«Колос» — «Верес» — 0:1
Чемпіонат України. 4 тур. Ковалівка. Стадіон «Колос».
«Колос»: Мисак, Бондаренко, Бурда, Поправка, Демченко, Велетень (Третьяков, 74), Цуріков, Оріховський (Криворучко 46), Ільїн (Раулаумкас 46), Гагнідзе, Безбородько (Салабай 46).
«Верес»: Когут, Гакман, Вовченко, Гончаренко, Шевченко (Протасевич 82), Куція (Кучеров 46), Шарай, Сікейра, Степанюк (Кльоц 88), Луан (Дахновський 46), Гайдучик (Мрвальєвич 66).
Гол: Шарай 54.

З командою з Ковалівки, що під Фастовом у Київській області, у «Вереса» відносини завжди були непростими. Команди свого часу разом пробивалися до футбольної еліти з нижчих ліг кожна своїм способом. Та якщо у «Вереса» були потім проблеми з «народністю» та власником, через що вибиратися нагору довелося ще раз, то «Колос», маючи стабільне фінансування, отримав майже новий стадіон і забрався було до верхніх щабелів нашого футболу.

Ще вище не вдалося — зібраний з футболістів, що стали непотрібними в інших командах, «Колос» досяг максимуму, граючи у простий і надійний футбол. Навесні цього року власнику команди це стало нецікаво і він змінив тренера на недосвідченого наставника юнаків, який пообіцяв атакуючу гру. Він звільнив групу досвідчених майстрів, на яких досі трималася команда, і «Колос» прогнозовано почав розвалюватись.

Це дало шанс «Вересу», який після повернення до ліги стабільно програвав ковалівцям на виїзді та вдома. Проти розбалансованих господарів рівняни зіграли злагоджено і заслужено перемогли. Єдиний гол, забитий Шараєм, не відображає переваги гостей.

Таким чином, «Верес» вперше виграв у чемпіонаті й залишив передостаннє місце. Дві перемоги поспіль на чужих полях — спочатку кубкова, а потім календарна — можуть свідчити або про більшу розкутість команди без тиску власних уболівальників, або про слабкість опонентів, або про покращення гри «Вереса». Хотілося б, щоб правильним був останній варіант.

Микола НЕСЕНЮК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також