Верховний Суд дозволив повернути корпуси рівненського радіозаводу

1766 0

Ми у соцмережах:

Верховний Суд дозволив повернути корпуси рівненського радіозаводу

Касаційний господарський суд Верховного Суду вчора, 28 листопада, став на сторону акціонерів «Рівненського радіотехнічного заводу» та скасував рішення зборів заводу за 2011 рік, що дозволить повернути у власність держави продані корпуси.

 

Нагадаємо, що акції Рівненського радіотехнічного заводу через суди повернули у власність держави ще у 2015 році. Проте, фактично, завод було повернуто на папері. З майна колись потужного підприємства практично нічого не лишилося – свого часу було продано як станки, так і корпуси заводу.

Колишні працівники радіозаводу, які створили ініціативну групу і вже кілька років активно вимагають у влади відновити радіозавод, взялися за повернення у власність ПАТ принаймні відчужених корпусів.

Для цього акціонери подали до суду з вимогою скасувати рішення зборів акціонерів заводу за квітень 2011 року, коли ухвалили продати корпуси підприємства, зокрема, і ті, де сьогодні екс-директора та екс-інвестор заводу Юрій Бойко утримує тибетських мастифів.

Суди тривали кілька років, проте вчора, 28 листопада, у справі Касаційний господарський суд Верховного Суду поставив крапку – він підтримав рішення Господарського суду Рівненської області: рішення зборів було скасовано, що дасть підставу повернути у власність радіозаводу продані корпуси.

Нагадаємо, що державні акції радіозаводу у 2007 році купила фірма «Енергоінвест» за 25 млн грн, зобов’язавшись розвивати підприємство. Натомість, уже за кілька років майно заводу почали продавати, а сам завод збанкрутував.

Корпуси заводу, до слова, продали товариству «Інтерекопласт», яке офіційно було співзасновником самого «Енергоінвесту».

У Рівненському міському суді продовжують розглядати кримінальну справу щодо доведення рівненського радіозаводу до банкрутства. Звинувачення правоохоронці висунули Юрію Бойку, який (як інвестор) керував заводом, коли той збанкрутував.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також