Епідеміологи встановило, який саме з продуктів на весіллі у селі Дружба Радивилівського району став джерелом зараження на сальмонельоз.
Нагадаємо, що 12 серпня після весілля у сільському кафе до лікарні потрапило 15 гостей, серед яких – четверо дітей. Один хворий лікувався амбулаторно. В усіх встановили сальмонельоз.
«Причина виникнення спалаху - вживання торту домашнього приготування, забрудненого сальмонелою. Обставинами, що сприяли поширенню інфекції, були недотримання особистої гігієни та технологічного процесу приготуванні їжі у кафетерії села Дружби, - повідомляє Рівненський обласний лабораторний центр МОЗ. – Ймовірне джерело інфекції – жінка-носій, яка мала контакт з кулінарними виробами».
На мікробіологічне дослідження було відібрано дев’ять проб продуктів, дві проби питної води та 44 змивів з об’єктів довкілля. Обстежили також майже півсотні людей. У хворих, носія та у торті домашнього приготування, який вживали всі захворілі, була Salmonella enteritidis.