Весна: як уникнути авітамінозу

1179 0

Ми у соцмережах:

Весна: як уникнути авітамінозу

Навесні люди відчувають нестачу вітамінів як ніколи. До цього часу вичерпалися усі запаси, накопичені від літа. Авітаміноз проявляється у вигляді пригніченого стану, сонливості, відсутності енергії, застуди і сухості шкіри. Є дієві методи, щоб запобігти весняному авітамінозу і зміцнити організм.

avitaminoz

1. Розібратися, яких саме вітамінів потребує організм

Наприклад, сухість шкіри свідчить про брак вітаміну А, пригнічений стан і слабкість — про дефіцит вітаміну D. Є проблеми зі шлунком — допоможуть вітаміни групи В, при застуді додати в раціон продукти з вмістом вітаміну С. Вітамін А можна отримати з печінки і тваринних жирів, В — міститься в картоплі, рибі і бобових. Вітамін С знаходиться в цитрусових, а ось D можна отримати, частіше гуляючи на сонці й іноді відвідуючи солярій.

2. Додати корисні жири

Вітаміни швидше засвоюються разом з жирами. Їх багато у горіхах, авокадо, риб'ячому жирі або інших корисних продуктах із вмістом рослинних жирів.

3. Пити воду

Вона виводить з організму токсини, сприяє оновленню шкіри та живить організм. В день потрібно випивати не менше 1,5 л води.

4. Відпочивати

Повноцінний відпочинок є дуже важливим для здоров'я. Якщо життєвий графік побудований тільки на нескінченних справах і переживаннях, то навіть найдорожчі таблетки не допоможуть повністю відновити здоров'я.

5. Займатися спортом

Фізична активність допомагає подолати втому і відсутність енергії. Достатньо робити зарядку і додавати навантаження поступово.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також