Підприємці в Рівному іноді під виглядом якісної свинини хочуть продати м'ясо кнура, яке непридатне для приготування. Відрізнити це м'ясо у сирому вигляді непросто, лише під час смаження воно "видає себе" неприємним запахом. Тож досліджуючи зразки м'яса, працівники ветеринарної служби змушені його смажити.
Розповідає Анатолій Сасовський, головний ветеринар Рівного: — У місті, як і в області, на щастя, за останні кілька років у тваринній продукції інфекцій не було виявлено. Перш ніж щось потрапляє на прилавок, проходить контроль нашої служби. Єдиною продукцією, яку ми повертали, було кнуряче м'ясо. Воно має специфічний запах і непридатне для готування. Визначаючи, чи м'ясо кнуряче, спеціалісти його підсмажують. У Рівному продається тваринна продукція переважно українського виробництва. Та, що ввозять з-за кордону, з Бразилії та Аргентини, також безпечна. Випадків, як на Одещині, з інфікованим бразильським м'ясом не було. Та й імпортованого м'яса у нас не так вже й багато. На центральному та Андріївському ринках, наприклад, взагалі імпортного немає. Грішать підприємці іноді і тим, що вчасно не проводять ветеринарну експертизу, але небезпечної продукції на ринках чи у магазинах Рівного немає. Чи є несвіжа — сказати важко. Під час перевірок таких продуктів не знаходили. Але підприємці до перевірки могли її й прибрати. За новим законодавством, про перевірку ми попереджаємо за 10 днів. Цьогоріч ми вже здійснили 118 перевірок. Серйозних порушень не було виявлено.