Вибір запчастин на іномарки: принципи вибору та поради щодо економії

488 0

Ми у соцмережах:

Вибір запчастин на іномарки: принципи вибору та поради щодо економії

Іномарки традиційно вважають витривалішими та практичнішими, а широкий асортимент моделей дозволяє підібрати авто під власні потреби. Однак для підтримки продуктивності необхідно встановлювати якісні деталі. Важливо підібрати правильний магазин, де зібрані лише сертифіковані товари.

Встановлення оригінальних запчастин

Оригінали продають тільки в офіційних дилерів та використовують під час ремонту у фірмових сервісних центрах. Вони коштують на 30-50% дорожче середнього чека по ринку, проте відрізняються чудовою якістю та ідеальною сумісністю з системою. 

Якщо власник купив нове авто із салону, він зобов'язаний встановлювати лише оригінальні деталі, інакше його позбавлять гарантії. В магазин автозапчастей за недорогими та стійкими комплектуючими можна звертатися лише після закінчення гарантійного терміну.

Різновиди за якістю

Спочатку потрібно визначитися з якістю деталі, їх поділяють на такі типи:

  1. Оригінали - від того ж бренду, що і в заводському збиранні. 
  2. Репліки - точне дотримання технології іншим виробником.
  3. Аналоги - інший варіант деталі з тими самими технічними характеристиками.
  4. Підробки - дешева неякісна продукція, що не рекомендується до покупки.

Між трьома першими категоріями різниця насправді не значна, хоча оригінали та репліки точно ідеально підходять до розробленої автобрендом системи. Вони виконуються за однією технологією, права на яку передають сторонньому виконавцю за тендером.

Аналоги потрібно вибирати уважно, за порадами експертів, оглядами та особистими враженнями користувачів. Вони здебільшого якісні та довговічні, але універсальних серед них мало. Краще витратити трохи часу на підбір відповідного бренду і радіти чудовій роботі автомобіля, ніж виявити, що витрати були дарма.

Небезпека використання підробок

Найочевиднішим шляхом економії нових автовласників видається купівля недорогих деталей. Нижче ціна – більша економія. Але до цієї категорії зазвичай входять підробки, їх використання обіцяє ряд неприємних наслідків:

  • швидка поломка самої деталі;
  • прискорене зношування сусідніх запчастин;
  • втрата потужності у роботі системи;
  • відмова в середині шляху.

Якщо ДТП сталася через технічну несправність автомобіля, то відповідальність несе його водій. Тому краще знайти розумний баланс між ціною та якістю. Одноразова покупка обійдеться дорожче, але деталь прослужить довше і в результаті виявиться економнішою.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також