Вибори міського голови відбудуться влітку?

1985 0

Ми у соцмережах:

Вибори міського голови відбудуться влітку?

Третій тиждень Рівне живе без міського голови. Однак поки що депутати міськради питання про обрання нового голови не порушують. Вони схильні не поспішати, оскільки говорять про моральні цінності. А що каже закон?

Так ось, згідно з законом, у разі смерті міського голови його повноваження вважаються достроково припиненими. У такому випадку, як пояснив В’ячеслав Свірець з Рівненського «Комітету виборців», міська рада повинна звернутися до Верховної Ради, щоб та призначила дату позачергових виборів міського голови. Призначити дату виборів Верховна Рада повинна не пізніше, ніж за 70 днів до початку виборчого процесу. Саме ж проведення виборів має відбутися у 130-денний період з дня смерті міського голови. Отож якщо норм законодавства буде дотримано, вже після 22 червня рівнянам стане відоме прізвище нового міського голови. Втім, якщо міські депутати зволікатимуть із зверненням до Верховної Ради сорок днів (а вони збираються це робити), у законні терміни, вважає п. Свірець, з виборами буде тяжко вкластися. Адже Верховній Раді на призначення виборів залишиться усього 20 днів, а як швидко вміє працювати Рада — усім відомо.

Коментарі Чи збираються депутати найближчим часом вирішувати питання з виборами міського голови, ми поцікавилися у голів фракцій в Рівненській міській раді. Сергій Васильчук, «Наша Україна»: — Ще після смерті Віктора Чайки не минуло 40 днів. Тож мораль якась повинна бути і Бог у серці. Тому сподіваюся, що питання про обрання нового міського голови на найближчу сесію міськради (6 березня) не виноситиметься. Віталій Першогуба, БЮТ: — Не можу відповісти поки на це питання. Не знаю юридичної ситуації щодо нього. Олексій Губанов, Партія регіонів: — Особисто я і депутати нашої фракції, доки не мине 40 днів після смерті міського голови, не хочемо думати про нові вибори. Віктора Чайки через хворобу не було майже рік на роботі, але все у місті крутилося, працювала його команда. Чи законно чекати ці 40 днів? Хай юристи думають над цим питанням. Але такий термін після смерті, мабуть, недарма люди придумали. Звісно, якщо закон вимагатиме раніше порушувати питання про проведення виборів, будемо щось робити. Про кандидатуру на посаду міського голови від нашої партії ще не говорили. Володимир Воловодік, Соціалістична партія: — Ми ще не обговорювали це питання. 4 березня буде засідання фракції, тоді будемо щось вирішувати. Наша партія планує висувати свого кандидата на посаду міського голови, але поки що я його прізвище не називатиму.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також