Вибори на Рівненщині: до самовисуванців довіра більша

1111 0

Ми у соцмережах:

Вибори на Рівненщині: до самовисуванців довіра більша

П’ять новостворених об’єднаних громад на Рівненщині цієї неділі обрали голів та депутатів. Більшість голосів одержали на цих виборах самовисуванці. Щодо політичних партій, то найбільшу підтримку мали «Батьківщина» та БПП.

кабінка для голосування вибори

"Таємне голосування" у Демидівці. Фото кабінки для голосування з прозорими шторками - юриста Василя Харчука з його сторінки у Facebook.
Голосували 29 жовтня мешканці Демидівської ОТГ, Тараканівської на Дубенщині, Клеванської у Рівненському районі, Ярославицької у Млинівському та Немовицької на Сарненщині. Явка виборців була невисокою – від 46% у Клеванські до 60% у Тараканівській громадах. Що цікаво, у більших громадах, як-от Демидівській та Клеванській, більшість обраних депутатів – самовисуванці. Мешканці тараканівської громади надали перевагу Аграрній партії, Ярославицької – БПП, а Немовицької - «Батьківщині». Загалом під час виборів у п’яти ОТГ самовисуванці, за попередніми підрахунками, одержали 33 місця у радах, «Батьківщина» - 23, БПП – 18, Аграрна партія – 12, «Самопоміч» - 9, «УКРОП» - 6, та одне місце (Немовицька ОТГ) – у «Свободи». Не пройшли у місцеві ради кандидати від «Справедливості», Радикальної партії, «Опозиційного блоку» та «Нашого краю». Щодо голів ОТГ, то з п’яти обраних тільки один балотувався від політичної сили – 48-річний Леонід Прудніков. Він, висуванець БПП, очолюватиме Ярославицьку ОТГ. Зазначимо, що з 2015 року п.Прудніков був ярославицьким сільським головою. Клеванську, Тараканівську та Немовицьку ОТГ також очолюватимуть люди, які і доти працювали головами в однойменних населених пунктах. Так, вибори у Клевані та Оржеві, які об’єдналися, виграв 31-річний Дмитро Жовтянський. У Тараканівській ОТГ - 43-річна Наталія Сорочинська, а у Немовицькій – 50-річний Віктор Савчин. Лише Демидівською ОТГ керуватиме людина, що досі не працювала в органах місцевого самоврядування. Серед 12 кандидатів перемогу отримав 49-річний Віктор Іщук, анестезіолог районної лікарні та депутат райради від партії «Конкретних справ». На ці вибори він, втім, йшов як самовисувенець. Додамо, що 24 грудня на Рівненщині відбудуться ще одні вибори до місцевих громад. Голосуватимуть мешканці Малолюбашанській ОТГ на Костопільщині, до якої увійшли Мащанська, Мирненська та Малолюбашанська сільради.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також