Вибори на Рівненщині: самовисуванці перемогли «слуг»

1713 0

Ми у соцмережах:

Вибори на Рівненщині: самовисуванці перемогли «слуг»

Жителі дев’яти щойно створених громад на Рівненщині 22 грудня обирали депутатів та голів. Явка виборців не була високою: від 39% у Рафалівській ОТГ до 57% у Головинській. Результати виборів засвідчили: попит на «слуг» ще не зник, але перемагають самовисуванці.

На відміну від парламентських виборів, подаватися у депутати сільських та селищних рад та на голови можуть самовисуванці — цим правом і скористалися рівняни. В результаті більшість мандатів у радах дев’яти ОТГ отримали саме самовисуванці — 80 депутатів.

Серед голів-переможців найбільше також самовисуванців. Головою Антонівської ОТГ, що у Володимирецькому районі, стала підприємниця Олена Гребень. Каноницької ОТГ у тому ж районі — голова Озерської сільради Віктор Семчук. У Сарненському районі головою Вирівської громади обрали голову Чудельської сільради Володимира Жука, а Кричильською ОТГ керуватиме Микола Добриднік, який був заступником голови Степанської селищної ради. Вибори у Головинській ОТГ Костопільського району також виграв самовисуванець — підприємець Олександр Бачук.

Серед партійних кандидатів найбільше мандатів в ОТГ здобули висуванці від партії «Слуга народу» — 55. Також кандидати від «Слуги народу» стали головами у трьох ОТГ. Зокрема, виграла вибори «слуга» Алла Карпюк, яка висувалася на голову Великоомелянської ОТГ, що біля Рівного, і конкурувала з рівненським міським депутатом та представником Радикальної партії Романом Стасюком, який живе у Грушвиці та вже кілька років пропагує тезу, що будує «суспільство рівних можливостей» у своїй громаді. Алла Карпюк, відповідно до її декларації, живе у Рівному, досі працювала заступником великоомелянського сільського голови, перед тим — бухгалтером. Висуванець «Слуги народу» також виграв вибори у Семидубській ОТГ на Дубенщині — Володимир Грицай не нова людина, він і раніше керував Соснівською сільрадою. Вибори у Полицькій ОТГ також виграв «слуга» — Микола Озеруга, який і до того був головою Полицької сільради.

Серед інших партій, які брали участь у виборах до дев’яти ОТГ, «Батьківщина» завела до місцевих рад 41 депутата, «Європейська солідарність» — 16, Радикальна партія — 5 та «Свобода» — трьох. Серед кандидатів на головування в дев’яти ОТГ, яких висували ці партії, переможець лише Василь Совгуть, який за підтримки «Європейської солідарності» обраний головою Рафалівської громади, що у Володимирецькому районі.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також