Вибори, яких могло б і не бути

1478 0

Ми у соцмережах:

Вибори, яких могло б і не бути

У неділю мешканці п'яти округів Рівненщини — Гощанського, Демидівського, Костопільського районів, Кузнецовська та частини Рівного обиратимуть депутатів до обласної ради. І хоч майже два місяці тривала передвиборча кампанія, але, стверджують спостерігачі, схоже, ці вибори мало цікавлять і владу, і політиків — бо результати виборів не вплинуть на розстановку сил в обласній раді. У підсумку члени виборчих комісій нарікають на брак фінансування, кандидати — на те, що надто мало часу відведено для агітації, а спостерігачі прогнозують, що явка виборців буде дуже низька, бо мало хто знає про ці вибори.

Економні вибори

Із фінансуванням ситуація не змінилась. Передбачені в облбюджеті гроші на вибори — 1 млн. 430 тис. грн. — надійшли тільки цього понеділка, тож досі працювали виборчі комісії у борг. Голова Рівненської обласної територіальної виборчої комісії Іван Долганський просить додати ще хоча б 200 тисяч, бо, стверджує, уже немає на чому економити. Показовою є ситуація з організацією проведення виборів в окрухі №40, до якого відноситься частина Рівного. Розповідає Лариса Дем'янова, голова міської територіальної виборчої комісії: — На проведення виборів з обласного бюджету виділили приблизно 563 тисячі гривень. Цих коштів не вистачить, оскільки при формування бюджету для нашої комісії не було враховано видатки на оплату комунальних послуг та енергоносіїв, розміщення інформаційних матеріалів у друкованих ЗМІ, оплату послуг зв'язку та видатки на транспортні послуги були враховані не в повному обсязі. Зважаючи на обмежене фінансування цих виборів, економимо на всьому. Навіть таблички на виборчі дільниці виготовляв за власний рахунок один з членів нашої комісії. Загалом на проведення цих виборів нашій комісії мінімум не вистачає 49 тисяч гривень. Обласна влада пообіцяла додати міській ТВК 7,5 тисячі гривень на оплату транспортних послуг. Решту видатків, зокрема, за комунальні послуги та послуги зв'язку вирішили покрити за рахунок міського бюджету.

До фінішу дійшли не всі

Загалом на п'ять місць в облраді претендували 30 кандидатів. Але у понеділок троє з них відмовились від претензій на депутатство. У Костопільському районі в списках кандидатів виборці не знайдуть прізвищ Олександра Власюка та Катерини Фесюк, які знялися з виборів на користь кандидата від об'єднаної опозиції. З такою ж аргументацією подав заяву і Петро Бенза у виборчому окрузі в Кузнецовську. Тож загалом найбільше кандидатів зареєстровано у Рівному — 8, найменша конкуренція у Кузнецовську — змагатимуться троє.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також