Вибір правильного дитячого матрацу: рекомендації

310 0

Ми у соцмережах:

Вибір правильного дитячого матрацу: рекомендації

Коли приходить час вибирати матрац для дітей, батьки губляться, адже в магазинах запропонований величезний асортимент. І проблема в тому, що чимало моделей дуже відрізняються одна від одної за характеристиками. На що ж потрібно звернути увагу та як не помилитися? Розберемося.

Чому дітям потрібні спеціальні матраци

В дитячих ліжках уже давно не використовуються матраци з вати, адже вони не відповідають потребам організму, що зростає/ Доступні спеціальні моделі, які враховують усі фізіологічні особливості розвитку та становлення. Особливо важливе формування S-подібного вигину, якого поки що дитячий хребет не має.

Новонародженим діткам обов’язково потрібен жорсткий матрац. Причому не лише тому, що необхідно створити підтримку для хребта, який лише формується. Існує ризик що маля перевертається і, якщо буде м’яка постіль, воно може задихнутися, якщо йому не допоможуть знову лягти на спину.

Також важливе завдання спального місця – підтримувати тіло. Тобто воно утримує вагу дитини, підтримує спину, розвантажує м’язи. Також необхідно досягти комфорту. Наповнювачі, які використовуються для дитячих матраців, повторюють обриси тіла, що робить спальне місце зручним.

У випадку з цими моделями варто зупинити свій вибір на максимально жорстких конструкціях. Чимало моделей запропоновані на сайті «Велам» https://velam.ua/ru/catalog/matrasy/c1.

Огляд видів, що існують

Для користувачів у віці 0-3 років важлива складова частина – наповнювач. Зазвичай для дітей вибирають безпружинні конструкції, хоча вдасться знайти й моделі з пружинним блоком необхідного розміру. Варіанти наповнювачів:

  • • кокосове волокно. Один із найпопулярніших видів, який має необхідну жорсткість. Натуральні волокна скріплюються завдяки поліефіру. Вироби з кокоса відзначаються гіпоалергенністю, стійкістю до навантажень та міцністю;

  • • повсть. Ще один популярний матеріал, який забезпечує жорсткість конструкції, менш популярний ніж кокос, але також часто використовується в дитячих матрацах;

  • • поліестер. М’яке волокно, але воно здатне утримувати форму, його можна використовувати для немовлят;

  • • латекс. Синтетичний матеріал, який відзначається пружністю, еластичністю, антибактеріальними властивостями. Вважається, що комбінація латексу з кокосом – ідеальне рішення для дитини з народження до 3 років.

Придбати матрац варто дитині від народження, та використовувати його слід до 3-4 років, поки дитина поміщається в ліжечку.

Догляд за дитячим виробом

Щоб уникнути запилення матрацу, його варто регулярно чистити. Бажано, щоб модель мала знімний чохол, його вдасться легко прати. Щоб уникнути просочення випорожненнями, варто поверх використовувати вологонепроникний наматрацник.

Автор: Денис Крилов


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також