Вибухи і страх: вночі росія пережила одну з наймасштабніших атак дронами

829 0

Ми у соцмережах:

фото - з відкритих джерел

Зокрема, безпілотники атакували завод “Кремній ЕЛ” у Брянську, який є одним із найбільших виробників мікроелектроніки в країні-агресорі рф. В тому числі, виготовляє компоненти для Іскандерів та Панцирів.

Як пише російський телеграм-канал Baza, міноборони рф повідомило, що над територією Брянської області було збито три безпілотники.

За даними "Бази", один із них упав на територію заводу "Кремній ЕЛ", після чого в цеху №20 почалася пожежа на площі 40 квадратних метрів (його швидко ліквідували).

Над ранок губернатор регіону Олександр Богомаз повідомив, що над Радянським районом Брянська був збитий ще один БПЛА — його уламки пошкодили будівлю слідчого комітету, там вибило шибки.  Також два безпілотники намагалися атакувати телевежу у Брянській області. Усього за ніч у регіоні було зафіксовано приліт щонайменше шести дронів, - повідомляє видання Рубрика.

У Орловській області було збито два безпілотники. Один БПЛА збили над Хотинецьким районом, другий над Мценським.

Калузька область: До регіону прилетіли три БПЛА. Перші два з різницею о півгодини впали на території "Першого заводу" у Дзержинському районі. Унаслідок падіння уламків спалахнув перегінний трубопровід, пожежу загасили співробітники підприємства. Третій безпілотник був збитий у районі села Піщалове — після його падіння утворилася вирва 7 метрів у діаметрі.

В Рязанській області було знищено два безпілотники. Один БПЛА був збитий за 11 кілометрів від аеродрому Дягілєва о 3 годині ночі, інший — близько 4 ранку приблизно за 7 кілометрів від аеродрому. Обидва безпілотники вдалося збити за допомогою зенітного ракетного комплексу "Панцир".

Московська область: БПЛА літакового типу був пригнічений засобами радіоелектронної боротьби та врізався у дерево в районі села Лукіно Рузького міського округу.

Псков: як писала Рубрика, безпілотники (їх кількість невідома) атакували аеродром близько 23:40 за місцевим часом. Збити їх намагалися за допомогою засобів ППО, а також зі стрілецької зброї. За попередніми даними, за підсумками атаки два літаки Іл-76 було знищено, ще чотири літаки отримали пошкодження (офіційного підтвердження цієї інформації поки що немає). Після атаки в аеропорту почалася пожежа, яку гасили понад 50 співробітників МНС. Усі рейси на 30 серпня скасовано.

Також росіяни писали про атаку безпілотників у районі Севастопольської бухти. Їхня точна кількість невідома.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також