Вибухотехніки поліції на Херсонщині врятували чоловіка, який у лісі підірвався на міні (ВІДЕО)

559 0

Ми у соцмережах:

Вибухотехніки поліції на Херсонщині врятували чоловіка, який у лісі підірвався на міні (ВІДЕО)

Травмований житель села Велика Олександрівка зумів проповзти орієнтовно пів кілометра від небезпечного місця та постійно кликав про допомогу. Втім, сили покидали. На щастя, неподалік проходила місцева жителька, яка і зателефонувала на спецлінію 102.

Поліцейські спільно із колегами-вибухотехніками із Рівненщини та Хмельниччини, які допомагають у складі зведеного загону проводити розмінування територій у деокупованих населених пунктах Херсонщини, негайно виїхали на місце події. Дістатися до пораненого було надто небезпечно — потрібно було прорахувати все до дрібниць і зважувати кожен крок.

Хмельницькі поліцейські Андрій Зарічний та Вадим Масловський квадрокоптером коригували шлях, а їх рівненські колеги Володимир Луцук та Андрій Мацюк за допомогою металодетектора та іншого спецобладнання прокладали безпечний маршрут.

Коли дістались до потерпілого -  51-річного місцевого жителя, з’ясували, що він травмував обидві ноги, підірвавшись на міні. 
Поранений намагався повзти у напрямку села та подолав орієнтовно 500 метрів. Чи вдалося б подужати ще 200 — зізнався, що не впевнений, адже сили покидали. Вибухотехнік Андрій Мацюк наклав чоловіку джгути на обидві ноги. Надалі спільно із колегами винесли потерпілого на ношах із лісового масиву та доправили до лікарні. У медзакладі у нього діагностували травматичну ампутацію стопи.

Правоохоронці нагадують про заборону відвідувати ліси, особливо на деокупованих територіях. Небезпечні знахідки ворог залишив повсюди: будьте вкрай обережні, зважайте на попереджувальні знаки.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також