Вибухотехніки з Рівненщини повернулися з Херсонщини, де прибирали смертельне російське сміття

610 0

Ми у соцмережах:

Вибухотехніки з Рівненщини повернулися з Херсонщини, де прибирали смертельне російське сміття

Майже два місяці двоє поліцейських із Рівного несли службу на деокупованій території у складі зведеного загону вибухотехнічної служби Нацполіції.

Ризикуючи власним життям, вони щодня розміновували та очищували територію Херсону та області від «подарунків» росіян. Опрацьовували виклики по виявленню нерозірваних боєприпасів: підривали їх на місці, або вивозили на тимчасовий підривний майданчик.

Крім того, у складі слідчо-оперативних груп, що виїжджали на огляди вибухів, обстежували чи здетонували усі боєприпаси на місцях «прильотів» та прилеглих територіях: у пологовому будинку, школах, дитсадках.

У населених пунктах прокладали безпечні маршрути до водонабірних веж, телевізійної підстанції, та інших важливих об’єктів — дорогою виявляли протитанкові та протипіхотні міни.

Також виїжджали на виклик, коли ворог вчинив черговий обстріл системами «Град» — тоді уламками боєприпасів травмувало однорічного хлопчика.

Одного разу ворожий дрон переніс гранату на подвір’я місцевих жителів: на щастя, вона не здетонувала. Відтак, працівники вибухотехнічної служби знешкодили боєприпас, який був із відірваним важелем та у бойовому положенні.

- 21 лютого коли російські окупанти обстріляли зупинку громадського транспорту та житловий будинок у Херсоні ми були неподалік, пригадує працівник вибухотехнічної служби Андрій Волянюк. — Коли приїхали на місце події були шоковані, адже картина дуже страшна: були загиблі та поранені.

- Повністю розчистити звільнену територію не вдалося, та й найближчим часом її не розмінують, адже схованої вибухівки дуже багато, — зазначає рівненський вибухотехнік. Працюємо задля безпеки українців. Звільнимо свою територію від російського сміття.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також