Віче у Вараші: релігійна громада приєдналася до ПЦУ (ВІДЕО)

1000 0

Ми у соцмережах:

Віче у Вараші: релігійна громада приєдналася до ПЦУ (ВІДЕО)

У Вараші понад тисячу містян прийшли на віче і прийняли рішення про перехід парафії з УПЦ до ПЦУ

Зареєструвалося загалом 1015 осіб. Попри побоювання організаторів, на майдані було спокійно, повідомляє Володимирець. Сіті.

Подекуди люди між собою спілкувались, дискутували - звучали в дискусії згадки про Томос, Порошенка, владу, навіть поміж деякими людьми дискусія прозвучала на високих тонах. Хтось з присутніх панянок з нотками агресії у голосі захищав «радной язик», хтось їй апелював фактами сьогодення, жорстокістю російських окупантів, які є також носіями православ'я та «русскава міра». Громадський порядок по усій території центру міста забезпечували правоохоронні структури. 

Як і годиться, згідно порядку проведення подібних подій, передбачених законодавством, було обрано голову зборів, лічильну комісію.Озвучили порядок денний, проголосували. голосували мандатами, котрі видали усім учасникам віче при реєстрації. Умовами реєстрації було - проживання у Вараші, повноліття. Загалом - голосували фактично одноголосно. Лише три голоси «проти».

Обрані на віче уповноважені на юридичні дії далі будуть займатися переоформленням релігійної громади. А біля Свято-Преображенського храму УПЦ у той час теж молилась громада - прихожани зі священництвом за умиротворення і спокій.

Пресслужба Рівненської єпархії ПЦУ повідомила на своєму сайті. 

- Відбулись загальні збори «Релігійної громади парафії Спасо-Преображенського собору Сарненської єпархії Української Православної Церкви м. Кузнецовськ» (м. Вараш), які були скликані членами громади відповідно до вимог Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації», та пройшли з дотриманням норм чинного законодавства.

Під час зборів майже ОДНОГОЛОСНО було прийнято рішення про зміну підлеглості у канонічних та організаційних питаннях Українській Православній Церкві (Православній Церкві України) шляхом підпорядкування Управлінню Рівненської Єпархії Української Православної Церкви (Православної Церкви України) та шляхом внесення відповідних змін до Статуту релігійної громади. 

Участь у загальних зборах релігійної громади взяли 1015 її членів. З них 1012 - проголосували "ЗА" зміну підлеглості, "Утримались" - 3. Таким чином, релігійна громада парафії Спасо-Преображенського собору вийшла з-під юрисдикції московського патріархату та приєдналася до Православної Церкви України.

Православна Церква України не закликає захоплювати храми московського патріархату чи силою змінювати їхню конфесійну приналежність. Про це неодноразово заявляв як наш Предстоятель – Блаженнійший Митрополит Епіфаній, так і керуючий Рівненською єпархією митрополит Іларіон. Однак для тих, хто готовий і бажає долучитися до Православної Церкви України – наші двері відкриті завжди!

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також