Від 18 до 43-х років: кого з рівнян покличуть у військкомати в осінній призов

3810 0

Ми у соцмережах:

Від 18 до 43-х років: кого з рівнян покличуть у військкомати в осінній призов

Рівненський територіальний центр комплектування та соціальної підтримки (колишній військкомат) готується до осіннього призову на строкову військову службу. Триватиме він із 1 жовтня по 31 грудня.

В інформації Терцентру наголосили: юнаки призовного віку, які тимчасово відсутні за місцем проживання, зобов'язані повернутися та з'явитися у військкомат на комісію. А ще це стосуватиметься офіцерів запасу віком до 43-х років, повідомляє Суспільне.

Кого це стосується
Призову у 2020-му підлягають:

усі громадяни 2002 року народження, яким в період чергового призову до 31 грудня 2020 року виповниться 18 років;
чоловіки, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу;
ті, кого з різних причин раніше не призивали.
З 1-го жовтня стартує також осінній призов офіцерів запасу, які підлягають призову на військову службу за призовом осіб офіцерського складу. Це стосується осіб до 43-х років, які раніше не проходили військової служби. У них термін служби – 18 місяців, три з яких будуть підготовчими в навчальних центрах. Для них передбачені права, пільги й зарплатня, аналогічні військовим за контрактом.

Призовникам варто звертатись за наступними адресами:

м. Рівне, вул. Грабник, 2 Рівненський об’єднаний міський територіальний центр комплектування та соціальної підтримки, кабінет № 5 – для рівнян.
смт Клевань, вул. Центральна 1, кабінет № 2, в час, зазначений в повістках – для мешканців області.

Повістка і її відсутність
Призовники віком з 18-27 років можуть отримати повістки для проходження медогляду. У випадку, якщо повістка не прийде – призовник, згідно закону, зобов'язаний сам прибути у військкомат в десятиденний термін з дня початку призову. Із собою треба мати приписне посвідчення, – повідомили у пресслужбі Рівненського терцентру комплектування.

В Україні передбачено два види відповідальності за порушення законодавства про військову службу — адміністративна і кримінальна. В якості адмінпокарання за неявку у військкомат застосовуються штрафні санкції, передбачені ст. 210 Кодексу України про адміністративні правопорушення:

штраф від 85 до 119 гривень за перше порушення;
штраф 170-255 гривень — за повторне порушення.
Кримінальна відповідальність за ухилення від призову на строкову військову службу настає за статтею 335 КК України і передбачає обмеження волі на строк до 3-х років. Слід зазначити, що в більшості випадків покарання є умовним, але судимість буде.

Відстрочка
Ті, хто вступив до навчальних закладів, отримають відстрочку від призову. Для цього їм потрібно до 1 жовтня принести у Терцентр довідки про навчання. З 3-го вересня в рамках підготовчих заходів розгорнули свою роботу медкомісії.

Що відомо
Старт весняного призову в Україні у 2020-му відтермінували через карантин. 15 квітня уряд, на виконання указу Президента, ухвалив розпорядження й переніс призов на травень-липень. Усі призовники під час весняного призову мали пройти медогляд та лабораторне тестування на COVID-19.
До лав Збройних сил з Рівненщині під час весняного призову планували призвати близько 500 чоловіків віком від 18 до 27 років.
Під час осіннього призову у 2019-му році охочих піти на строкову службу на Рівненщині було більше, аніж тих, кого відправили у війська. Тоді, за словами комісара обласного терцентру комплектування Валерія Куценка, вперше за півтора роки в області перевиконали план. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також