Від чого помічне пиво

4757 0

Ми у соцмережах:

Від чого помічне пиво

Хмільний напій здавна використовували у медичних цілях. Ще шумерські лікарі приписували пиво для полоскання ротової порожнини й рекомендували пити теплим, аби позбутися зубного болю. У середньовіччі його застосовували для виведення каменів із нирок, для лікування духовного і фізичного виснаження. Пивом також розтирали стомлені ноги після далекої дороги. Цікаво, що у XVIII ст. більшість ліків у шпиталях запивали тільки пивом. Звичайно ж, цілющі властивості пива поступаються виноградному вину, але вживання його в медичних цілях може приносити користь.

00035 Сучасні медики живим нефільтрованим пивом лікують дискінезію жовчних шляхів, хронічні холецистити, панкреатити, закрепи, поліартрити, цистити, атеросклероз, захворювання шлунково-кишкового тракту, недуги серцево-судинної та нервової систем, цукровий діабет і навіть ожиріння. Напій регулює обмінні процеси, роботу нирок, сприяє виробленню шлункового соку. Водночас він виводить з організму канцерогенні речовини, удвічі-втричі знижує ризик захворювання на рак. Пивні дріжджі радять приймати усередину при різних інфекційних захворюваннях, фурункульозі, вугровій висипці, хворобах шкіри.

Народні рецепти

При застуді
Залийте склянкою підігрітого пива столову ложку меду. Розмішайте напій. Випийте і відразу лягайте спати, тепло загорнувшись. Замість меду в гаряче пиво можна додати яйце, гвоздику і корицю.
Компрес при ангіні і болях в горлі
Залийте склянкою нагрітого до 30єC пива чайну ложку меду (при більш високій температурі мед втрачає свої властивості). Розмішайте до повного розчинення меду. Змочіть серветку в цьому розчині і оберніть нею шию, потім — шар поліетилену, шар вати, теплий шарф.

Корисні властивості пива

  • Пиво — єдиний напій, який виводить з організму солі алюмінію.
  • Помірне споживання пива знижує ризик розвитку ішемічної хвороби серця, уповільнює вікове зниження інтелекту.
  • У пиві містяться активні речовини, які допомагають розщеплювати жир в організмі.
  • Пиво покращує діяльність шлунково-кишкового тракту. Випите натщесерце (2/3-1 склянка) пиво звільняє шлунок від надлишку слизу, що корисно в більшості видів гастриту.
  • Пивні дріжджі добре допомагають при різних інфекційних захворюваннях, фурункульозі, вугровій висипці, специфічних проявах цукрового діабету та інших хворобах шкіри.
  • Хміль містить унікальні речовини, що володіють заспокійливими, снодійними і навіть легкими антидепресивними властивостями.
  • Келих пива в день — найкращий спосіб зберегти кістки здоровими. Кремній і мінерали, які містяться у пшениці та ячмені, безпосередньо впливають на міцність кісток. А пиво — одне з найбагатших джерел кремнію.

Кому не варто пити

Пиво не рекомендується вживати при гіпертонічній хворобі, нефриті, цирозі печінки, діабеті і під час вагітності. Його не бажано пити, коли є камінці у сечовому та жовчному міхурах, при виразці, ішемічній хворобі, стенокардії, аритмії, епілепсії, гострих гнійних запаленнях, під час загострення недуг, лікування яких зазвичай проводять у стаціонарі. Але для застосування пива у косметичних цілях протипоказань майже немає. Ще у середньовічній косметології маски і натирання пивом використовували для омолодження шкіри, у догляді за волоссям.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також