Від чого треба відмовитися під час застуди

1702 0

Ми у соцмережах:

Від чого треба відмовитися під час застуди

Варто в холодну пору року попрацювати на протязі, пройтися в мокрому взутті або просто недостатньо тепло одягнутися, як починаються неприємні симптоми - кашель, біль у горлі, температура і нежить.

 

Крім прийому лікарських препаратів, потрібно змінити раціон харчування: це допоможе швидше одужати. А ось від деяких продуктів взагалі краще відмовитися.

Солодощі. Ні для кого не секрет, що цукор негативно впливає на імунну систему, тому в раціоні його повинно бути небагато. А при застуді від нього  й зовсім варто відмовитися.
Краще з'їдайте кілька ложок меду або малинового варення: ці солодощі, навпаки, допоможуть швидше одужати.

Булочки. Не варто захоплюватися борошняними виробами, тортами і тістечками: це призводить до збільшення концентрації цукру в крові. Краще перейти на продукти з низьким гіпоглікемічних індексом. До того ж швидкі вуглеводи не несуть одної користі для здоров'я.

Кава. Під час хвороби краще замінити цей тонізуючий напій чаєм або трав'яними відварами. До того ж, як відомо, кофеїн може стати причиною зневоднення, яке небезпечне під час застуди.

Спиртні напої. Для хворого алкоголь є отрутою з різних причин. По-перше, у багатьох напоях наявна недопустима кількість цукру. По-друге, будь-яке спиртне руйнує імунну систему. А по-третє, можливе зневоднення організму під час хвороби. Також не варто забувати, що "звеселяючі" напої не поєднуються з лікарськими препаратами.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також